sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Vihdoinkin valmista! / Finally FO!

No niin, tässä se on:Lanka/Yarn: shetlantilaista 2-säikeistä villaa / Supersoft Jünik 160 g
Puikot/Needles: 3,5 mm


Shaali on kolmionmuotoinen, ja tätä mallia voisi kutsua jo klassikoksi. Olen nähnyt shaalin ohjeen julkaistuna useissa neulekirjoissa sekä Ravelryssa. Itse käytin tukenani tätä ohjetta. Kuvissa näkyvillä shaalin nurja puoli, kaunis sekin, muistuttaa vähän räsymattoa.


Shaalista ei meinannut tulla mitään, sillä en olisi halunnut neuloa lankoja ollenkaan, niin kauniita kerät minusta olivat, ja toisaalta olivathan ne matkamuistoja kauniista Aarhusin kaupungista Tanskasta.


Mutta toisaalta suurena shaalina lanka pääsee kyllä varmasti käyttöön, ja väritkin ovat juuri sopivia minulle. Olen nimittäin vähän vilustunut ja kaipaan lämpöistä villavaatetta ylleni.

This pattern was very very simple to do, and it is published in several knitting books and in Ravelry also. I leant on this one.
I stashed this beautiful yarn from Aarhus during our summer trip in Denmark. I almost wouldn’t dare to knit the yarn, because the balls were so beautiful! But I’m happy that I did. I think I have a cold and the shawl will keep me warm.

4 kommenttia:

 1. Upea shaali! Ymmäran, kun sanot, että kerät olivat niin kauneita, että olisi ollut harmi käyttää ne. Voisitko ottaa tämän Tallinnan matkalle?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anna, voin ottaa. Kiva nähdä sinut pitkästä aikaa! Löysin muuten tälle samalle langalle suomalaisen maahantuojan Kädentaitomessuilta, mutta hänen värikartastaan ei löytynyt yhtäkään näistä ihanista sävyistä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuli! Eikö noita sävyjä tosiaankaan ollut Ellun värikartassa? Niitä kun näytti olevan niin paljon!

  VastaaPoista
 4. Vaaleinta sävyä taisi tosiaan olla saatavilla Ellulta, mutta nuo tummemmat kyllä puuttuivat, tai sitten mun värisilmä heitti. Sävyillähän oli nimet, ja mä muistan shaalissa käyttämieni lankojen sävynimet ulkoa (Confetti, Elegance, Ivanhoe). Tämän nimisiä ei sävykartassa ollut. Olisin kyllä ostanut oitis Elegancea (keskimmäinen sävy). Ellulta saisi kuitenkin tuota ihanaa lankaa ja varmasti ainakin lähisävyjä.

  VastaaPoista