sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Katia on valmis! / Finished Katia!


Malli/Pattern: Katia by Anna Verschik / Käsitöö 2011/4
Lanka/Yarn: Aade Artistic 8/2 210 g
Puikot/Needles: 3,5 mm


Katian rakenne on erikoinen ja kiehtova. Jakun alku eli takakappale muotoutuu kolmionmuotoisesta huivista, johon neulotaan kapeat etuosat ja hihat. Idea näkyy parhaiten takaa.


Koen olleeni hyvin etuoikeutetussa asemassa, sillä pääsin keskustelemaan Katian rakenteesta Annan kanssa neulomisen aikana, ja lisäksi Anna lahjoitti minulle langat, jotka jäivät yli hänen Katiastaan. Saamani lanka ei kuitenkaan riittänyt jakun värisymmetrian toteuttamiseen, ja jakku "horrosti" kuukauden verran keskeneräisenä, kunnes oikeat sävyt löytyivät Helsingin Priimasta.


Kävimme kuvaamassa Katiaa tänään Eiranrannassa. Helsingissä tuuli navakasti luihin ja ytimiin asti, kuten tasan seitsemän vuotta sitten, kun esikoiseni syntyi Naistenklinikalla.


Tässä vielä kuvia Katiasta kotipihalla lehdettömän sireenin vierestä.
Seuraavaksi neulon Pikkuveljen loppuun. Sitten onkin aika tarttua trilogian kolmanteen osaan. Helena ja Anna ovat jo saaneet valmiiksi omansa.


The structure of Anna’s Diagonal Wrap fascinated me a lot. Anna gave me good hints about the pattern and remaining yarn from her’s Katia so I got a good start to this project. Unfortunately the yarn ran out and the knitting hibernated almost one month until I found Aade Artistic yarn with correct shade of blues.

Next I'll finished Aarni's little brother -sweater and then I'll start with Trilogy -knitting.

3 kommenttia:

  1. Upea Katia! Eiranranta on hyvä kuvauspaikka ja sää sopivan tuulinen, kunnon aallot taustalla :) Kiva myös kuulla, että käyt Regian kimppuun seuraavaksi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Mia, että kokesit mallini. Nyt voin sanoa, että ohje on myös testattu. Hienot kuvat ja sininen väri sopii sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset Helena ja Anna! Luulen, että palaan Katiaan vielä tavalla tai toisella, sen rakenne jaksaa kyllä kiehtoa minua toisenkin kerran.

    VastaaPoista