sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Lohtuneulomisia / Solace in Knitting


Opettajatar designed by Veera Välimäki
Lanka/Yarn: Malabrigo Arroyo, sävy/tone Plomo 380 g
Puikot/Needles: 3,5 mm  ja/and 3,75 mm.


Veera Välimäen suunnittelema malli oli sopiva lohtuneule: riittävän kiehtova ja minulle muutenkin mieluista neulottavaa saumattoman rakenteensa vuoksi. Etuhelma on lyhyempi kuin takahelma lyhennettyjen kerrosten ansiosta. Kirjan kuvissa kerrosten kääntymiskohta sijoittuu ylemmäs kuin minun neuleessani, ja se johtuu siitä, että Malabrigon Arroyo oli hivenen paksumpaa kuin ohjeessa suositeltu lanka. Vastaavasti tiheys omassa neuleessani oli hivenen pienempi. Pidensin neuleen helmaa reilusti, koska olen pitkäselkäinen. Muuten seurasin Veeran ohjeita.Näitä lohtuneuleita tuli syksyn aikana neulottua kaksin kappalein samasta langasta ja väristä. Toinen matkasi heti valmistuttuaan työkaverilleni joulupukin konttiin - ellei työkaverini rohmua neuletta omaan käyttöönsä.
Ehdin kuvata toisen Opettajattaren vain pikaisesti sovitusnuken päällä keinovalossa ja salamalla. Vain napit ovat erilaiset tässä toisessa.


 
 
Etelä-Suomeen on luvassa musta joulu. Kuten kuvista näkyy, ruoho viheriöi vielä. Toivottavasti uusi vuosi tuo kuitenkin tullessaan pakkasia ja lunta piristämään tätä harmautta. Suunnitelmissani on nimittäin ottaa puikoilleni kunnon pakkasneule. Langaksi luultavasti valikoituu kainuunharmas Ilomantsista.
 
Hyvää joulua lukijoilleni!
 
 
 
 
Sorry, but this time I write only in finnish. I'm just telling that I got my solace knittings finished.
 
I wish you my readers a Merry Christmas and a Happy New Year 2014!
4 kommenttia:

 1. Hyvää joulua sinullekin! Hienonäköinen lanka myös.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunis sinun Opettajattarestasi tuli! Molemmista.

  Minun joulukuuni on ollut niin kiireinen, että moni asia on mennyt ohi. Myös tuo edellinen päivityksesi. Otan osaa suruusi. Ja toivotan hyvää, voimaannuttavaa joulua.

  VastaaPoista
 3. Kauniit opettajattaret. :) Rauhallista joulua sinulle ja koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Kauniit Opettajattaret!
  Hyvää tätä alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista