sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tämän kevään lehdet 4.0 / The Leaves of This Spring 4.0

Moi! Piipahdin vain kertomaan, että tänäkin keväänä minun piti neuloa Lehdet -neule.


 Hi thereI wanted just to tell you that I had to knit my Leaves -cardigan again this spring.
Tai piti ja piti... Työkaverini kysyi minulta, neuloisinko puuvillaisen Lehdet -neuleen hänelle, ja minä suostuin. Samalla pääsin tarkistamaan ohjetta. Lisäyksenä laadin neuleeseen lyhennetyt kerrokset selän puolelle parantamaan istuvuutta.

In fact, no one forced me to... A colleague of mine asked me if I would knit cotton yarn Leaves -cardigan for her, and I said yes. At the same time I was able to check the instructions. In addition to compiling I designed short rows in the back of the cardi to improve the fit.Malli/Pattern: oma / my own design
Lanka/Yarn:  Rico Design Essentials Cotton DK 410 g
Puikot/Needles: 3,5 mm & 3,75 mm

 
Mukavaa neulottavaa tämä oli - taas kerran. Nyt on kuitenkin saatava puikoille jotakin ihan uutta. Kaikenlaista neuleenpoikasta pyörii kyllä mielessä, mutta enemmän minua kiinnostaa nyt ompeleminen.
 
It was nice to knit this cardi - once again. Now, however, I'll cast on my needles something completely new. All kinds of knitting ideas rotates in my mind, but actually the more I'm interested in sewing this time of year.
 
 
 
 
 
Muutamat ovat kyselleet Lehdet -neuleen ohjetta, mutta olen arkaillut sen julkaisemista. Suurin syy arkailuun on ollut se, että vaikka ohje sinänsä on selkeä, lopputulos ei välttämättä ole toiminut toisilla neulojilla ja erilaisilla käsialoilla. Ystäväni Helena kokeili ohjettani ja onnistui. Hänen palautteensa rohkaisemana Lehdet -neuleen ohje ilmestyy lähitulevaisuudessa joko täällä blogissani tai Ravelryssä.
 
Some  of my readers have asked me knitting instructions of Leaves -cardigan, but I have shy away from its publication. The main reason for this has been that even the notes are clear, but the result was not successful. Finally my friend Helena tried my notes and succeeded, and her feedback encouraged me. So the notes of The Leaves Cardigan will appear in the near future either here on my blog or on Ravelry.
 
 

 
 
 
Pikkuinen kuvausassistenttikin oli mukana...
 
The little helper was also involved in photographing...

8 kommenttia:

 1. Piękny sweterek i pięknie w nim wyglądasz. Pozdrawiam ciepło.

  VastaaPoista
 2. Minusta voisit julkaista ohjeen huomauksella, että käsialasta riippuu paljon ja että mallitilkku on neulottava joka tapauksess.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, hyvä idea, jotain huomautuksia täytyy varmaan lisätä, etten saa vihaisia neulojia kimppuuni.

   Poista
 3. Lehdet näyttää edelleen tosi hyvältä sinun päälläsi! Ja ohjeen julkaisemista kannatan minäkin, tietenkin! Sekä vaaka- että pystysuuntaisella tiheydellä on varmaan iso merkitys tuossa mallissa, joten ohjeeseen kannattaa laittaa tarkat tiedot molemmista. Julkaisukanavana kannatan Ravelryä, jotta ohje olisi tarjolla isomalle porukalle.

  Kuten huomaat, hyviä neuvoja satelee tätöseltä, joka itse empii ja jahkailee eikä vieläkään ole saanut laskettua eräitä silmukkamääriä eikä langankulutuksia. ;-)

  VastaaPoista
 4. Bardzo piękne te listeczki ,ślicznie wykonane .
  Pozdrawiam

  VastaaPoista
 5. Helenan blogista Lehdet bongasin.
  Kerrassaan ihana neule. Mielelläni minäkin ohjetta ottaisin, mielessäni kokeilu Wetterhoffin Akseli8 poistuvasta pellavalangasta kaksinkerroin.
  Jos tahdot, voisin kyllä myös ohjeen kokeilumielessä neuloa Lehdet niin, että ottaisin puikoille kahden viikon päästä kun esikoisen rippijuhlat ovat ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei seijap! Laita mulle sähköpostiosoitteesi Lepopuikon sähköpostiin, niin saat ohjeen kokeiltavaksi!

   Poista