tiistai 29. joulukuuta 2015

Yhdistelmiä / CombinationsLepopuikolla on neulottu erilaisia kuituyhdistelmiä vastapainoksi muuttoruljanssille ja joulukiireille.

Harmaassa neuletakissa on kolme erilaista lankaa yhdessä. Midaran Roma on ohut villalanka, GGH Kid Melange mohairin, polyamidin ja villan sekoitetta sekä Midaran Linas kolmisäikeistä, ohutta pellavalankaa. Kaikissa kolmessa langassa on hivenen eri harmaan sävy ja yhdessä ne muodostavat erittäin elävän pinnan. Mohair tuo neuleeseen keveyttä ja pehmeyttä, villa lämpimyyttä ja pellava ryhdikkyyttä.Malli/Pattern: oma/own
Langat/Yarns: Midara Linas (100 % linen) 140g, Midara Roma (100 % wool) 120 g ja/and GGH Kid Melange (65% Mohair, 30% Nylon, 5% Wool) 70 g.
Puikot/Needles: 5,5 mm
Fiilis/Feelings: Mahtavaa! / Awesome!

Neulemalli on itsessään peruskauraa: neulomissuunta ylhäältä alas, ei saumoja, raglanlisäykset miehustassa ja nappilista sekä reuna helmineuletta.
Ainoana kikkailuna voinee mainita vartalonmuotoilut, jotka on tehty langankiertoina ja jätetty tarkoituksella näkyviin. Lopputuloksena on miellyttävän pehmeä perustakki, jonka voi yhdistää mihin vaan, esimerkiksi tummansiniseen mohairpuseroon.Malli/Pattern: oma/own
Langat/Yarns: Classic Yarn King Kid Silk (70 % Super Kid Mohair, 30 % Silk) 80 g, Midara Haapsalu Shawl Yarn (100 % wool) 50 g.
Puikot/Needles: 4,0 mm ja 5,0 mm
Fiilis/Feelings: Upea! /Gorgeous!


Tässäkin neuleessa on yhdistelty erilaisia lankoja: ylellinen Classic Yarnin King Kid Silk -silkkimohair on saanut kaverikseen ohuen Midaran Haapsalu Shawl Yarn -villalangan. Neuleen rakenne on yhtä yksinkertainen kuin harmaassa takissa: neulomissuunta ylhäältä alas, ei saumoja, raglanlevennykset miehustassa ja reunukset aina oikeaa neuletta.

Tässäkin neulessa tapahtuu kuitenkin jotain: sivulla ja hihan sisäpuolella kulkee pieni pitsineulekuvio.Neulomisproseesi kulki tietysti kummassakin kitkatta, kun ovat omia mallejani. Ainoan yllätyksen tarjosi lankasekoitusten erilainen käyttäytyminen sileytysprosessissa ja käytössä. Harmaa neule venyi pesussa jonkin verran sillä seurauksella, että neule kapeni kauttaaltaan ja täydelliseen mittaan neulotut hihat venyivät hitusen liian pitkiksi. Tulkitsen tämän johtuvan pellavasta, jolla on suurempi kuitupaino kuin villalla ja mohairilla. Sitä vastoin tummansinisen neuleen hihat tuntuivat lyhenevän käytössä. Koska neule on hyöhenen kevyt, en usko sen venyvän käytössä enkä pesussa. Aionkin neuloa hihoihin nuo puuttuvat sentit ennen arkeen paluuta.


Shortly in English:

I'm presenting here my two newest knitworks. In both I have used two or more different types of yarn. Otherwise, both the knitting structures are simple: knitted top-down, seamless, with raglan increases in the bust and using basic loops (garter stitch and moss stitch) at the edges.

1 kommentti:

  1. Lisää kisuneuleita! Näyttävät ihanaisilta ja varmasti myös tuntuvat. Nam!

    VastaaPoista