tiistai 6. marraskuuta 2012

Koeneulojia?

Pikainen tervehdys Lepopuikolta!Laadin kuumeisesti ohjetta Lehdet -neuleeseen. Olen kaivellut esiin ne muistiinpanot, jotka tein jakkua neuloessani, tehnyt niiden pohjalta tarkentavia laskelmia ja piirrellyt pitsikaaviota sekä käsin että tietokoneella. Tiesin jo etukäteen tehneeni liian hatarat muistiinpanot neuleesta, joten aloitin uuden neuleen, jotta saan varmasti oikeat silmukkamäärät ohjeeseeni. Uudelle Lehdet -neuleelle on jo asiakaskin olemassa.
Koska neuleeni on kauttaaltaan pitsineuletta, ja kaikki lisäykset on upotettu pitsineuleeseen, puoltaa kaaviokuva neuleohjeessa paikkaansa. Väsään kaaviota Excel -ohjelmalla.

Vaikka toiminkin oman neuleeni koeneulojana, olisi mukavaa, jos joku muukin haluaisi kokeilla ohjettani. Pitsikaaviosta on tulossa iso, joten koeneulojan tulisi osata lukea sellaisia. Neuleeseen sopisi hyvin ohuet, fingering -vahvuiset villalangat (esimerkiksi Aaden 8/2 karstalanka, Teksrenan neulelanka, Pirtin kehräämön karstalanka 140 TEX x 2, ohut Pirkkalanka tai muu vastaava). Neuleohje on tarjolla vain yhdessä koossa (M-koko), mutta koon suhteen voi vähän pelata valitsemalla paksumman langan ja puikot. Olen täysin vasenkätinen ja tarvitsen testineulojaa tarkistamaan, olenko osannut valita ohjeeseeni oikeat kavennukset ja onko ohje looginen oikeakätiselle.

Jos kiinnostuksesi ohjetta kohtaan heräsi, ota yhteyttä joko Ravelryssä tai kommenttipalstalla. Minä puolestani lupaan olla ripeä ja kirjoittaa ohjeen pikaisesti valmiiksi.


I'm sorry but this time I write only in Finnish. I'm  just looking for test knitters for my cardigan. The notes are currently available only in Finnish.

7 kommenttia:

 1. Hieno, että pääsit kirjoittamaan ohjetta. Kirjoita tietysti Ravelryn The Testing Pool ryhmässä ja ehdota siellä!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Tämä takki on aivan ihana :) Joko malli on saatavana? Vai oletko löytänyt jo koeneulojan? Tämä olisi niin sopiva tyttärelle joululahjaksi! Terveisin, Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsikka! Tarkistan vielä hihan silmukkamäärät, niin ohje on sitten valmis. Haluatko toimia koeneulojana?

   Poista
  2. No jos vain kelpaan :) Ja et laita hirrrrrveän tiukkaa aikataulua. Kiva kiva!

   Poista
  3. Hei Kirsikka! Viimeistelen ohjeen tulevan viikonlopun aikana. Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse osoitteella lepopuikko@gmail.com, niin voin lähettää ohjeen sinulle. Haluaisin tietää, mitä lankaa aiot käyttää. Neulomisaikataulu on sinusta itsestäsi kiinni. :)

   Poista
 3. Hei!Satuin vahingossa törmäämään tähän, ja kovasti kiinnostaisi tietää onko ohjetta missään saatavilla?=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Korallitornado! Ota yhteyttä sähköpostitse, niin keskustellaan lisää. Osoitteeni on lepopuikko@gmail.com

   Poista