sunnuntai 18. tammikuuta 2015

We Are The Robots

Lepopuikolla on oltu robottimaisissa tunnelmissa.Malli/Pattern: oma/my own design
Lanka/Yarn: Käsitöölõng Teele 100 % villa/wool, 100g=250m, 220 g
ja/and Aade 8/3 100 % villa/wool, 100g = 267m, 10 g
Puikot/Needles: 4,00 mm
Tätä neuletta täytyy taustoittaa hieman.
Kävimme viime keväänä perheen kanssa Tukholman modernin taiteen museossa (Moderna Museet) katsomassa näyttelyn Dance Machines From Léger to Kraftwerk. Erityisesti Kraftwerk -yhtyeen vaikuttava 3D -videoinstallaatio teki nuorempaan poikaamme lähtemättömän vaikutuksen. Näyttelykäynnin jälkeen Kraftwerk-yhtyeen musiikki on soinut lastenhuoneessa ja erilaisia robottihahmoja on vilissyt poikamme piirustuksissa.Kun talven kynnyksellä huomasin, että edellinen neule oli taas jäänyt pojalle pieneksi ja tuli aika neuloa uusi, poika tietenkin toivoi hartaasti Kraftwerk-aiheista neuletta. Piti hetki nieleskellä. Yritin toki sekä neuvotella että johdatella poikaa mutta tuloksetta. Neuleeseen piti saada sana "Robots" ja neljä robottia tai Kraftwerk-hahmoa.
Pyörittelin tovin ajatusta kirjoneuleesta tai intarsiasta. Kokeilin myös saada aikaiseksi robottihahmoja nurjilla silmukoilla sileässä neuleessa. Halusin yksittäiset kuviot neuleen miehustaan, ja neuloa neuleen saumattomasti ylhäältä alaspäin. Nämä tekniset ratkaisut estivät perinteisen kirjoneuleteknikan hyödyntämisen. Hetken harkitsin myös hahmojen ja tekstin kirjomista jälkeenpäin. Sitten keksin: neulon tekstin ja hahmot tasoneuleena erillisenä palana, jonka ompelen puseron miehustaan. Näin voisin helposti myös poistaa kuvion puserosta, kun kierrätän neuleen eteenpäin.

Muuten neuleen rakenne on yksinkertainen. Kauluksen ja miehustan rakenne lyhennettyine kerroksineen on lainaa Veera Välimäen raitapaidasta, mutta muu muotoilu on omaa. Tällä kertaa ehdin neuloa myös taskut pikkuaarteille.Poseerausasennot ovat kyllä esikuvan mukaiset! Alkuperäiset voi tarkistaa täältä.


This time only shortly in English: My son needed a new sweater because previous sweater was once again become too small. He is very fond of Kraftwerk's music and wanted a robot pictures and word "Robots" in the sweater. Because I wanted to knit the sweater seamlessly and top down, I had a little bit to think about a technical solution.Traditional Fair Isle should not be the question, because I just wanted to knit single images. Then I figured out it: I would knit a separate piece with text anf figures, which I sew in bodice afterwards. The son is very happy and he's posing as his idols.

3 kommenttia:

  1. Kiva paita siitä syntyi! Ja erikseen neulottava kuvioläpyskä on tosiaan mainio idea. Se voisi toimia monessa muussakin tapauksessa. :)

    VastaaPoista
  2. Komea paita ja hyvä idea tuo kuviopala! =)

    VastaaPoista
  3. Ou jee - kyllä pojan kelpaa poseerata. Pusero oli varmaan jonkin asteinen unelmien täyttymys :)

    VastaaPoista