sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Jälleen Tallinnassa

Vierailin eilen Tallinnassa työpaikkani kevätretken merkeissä. Tapasin jälleen Annan, ja me kävimme yhdessä Liannissa ja Pronksissa sekä tietenkin neuloimme yhdessä ja puhuimme tulevista neuleistamme. Kiitokset Anna hyvästä seurasta!


Pronksin lankakaupasta löytyy aina jotakin ostettavaa. Tällä kertaa ostoskassiini valikoitui 440 g syvän violettia Aaden villalankaa 8/2, josta on tarkoitus tehdä pitsineuletakki ensi syksyksi. Pidän violetista väristä paljon, joten se on aina varma valinta.


Näin Annan uusimman neuleen ja ihastuin Katian Linen (53 % puuvillaa, 47 % pellavaa) lankaan, jota hän oli neuleeseensa valinnut. Katian langat ovat minulle vieraita, joten tartuin tähän houkutukseen mielelläni. Langan värikartta on melko rajattu, vain vaaleita, luonnollisia sävyjä, pari vihreää ja sinistä sekä mustaa. Tämä vaalea siniharmaa sävy sopii minulle hyvin, joten valinta oli tässäkin suhteessa helppo. Ostin lankaa 350 g.


Kävin vielä itsekseni Karnaluksissa. Tällä kertaa en jaksanut enää keskittyä kaupan laajaan lankavalikoimaan, sillä se olisi vaatinut enemmän aikaa, mitä minulla oli käytössäni. Sen sijaan keskityin tutkimaan neulepuikko- ja ompelutarvikehyllyjä.

Käytän neuleissani pääsääntöisesti KnitPron Symfonie Wood -pyöröpuikkoja, koska olen mieltynyt niiden keveyteen ja muunneltavuuteen. Langat neuloutuvat helposti niillä. Huhtikuun Tallinnan reissulla hankin ensimmäiset Addi -puikkoni silkkaa uteliaisuuttani ja ihastuin puikkojen liukkauteen. Tosin puikon päähän kului melko pian pieni karhea kohta, joka hieman haittaa neulomista. Tällä kertaa keräsin ostoskoriini Addin ohutkärkisiä pitsineulepuikkoja tämän kesän neuleita varten. Neuleeni ovat nykyisin enimmäkseen pitsineuleita, joten on mainio tilaisuus testata Addi -puikkojen laatua. Puikkojen lisäksi ostin pari hakaneulaa ja lepopuikkoa sekä ompelutarvikkeita.


Myös kesäinen toppi Schachenmayr nomotta Brilliant -viskoosi-puuvillalangasta etenee. Saa nähdä, valmistuuko neule kevätjuhlapäivään mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti