sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Syreeninlehtiä odotellessa

Olen viime päivinä yrittänyt päättää, mitä seuraavaksi neuloisin. Houkuttelevia lankoja olisi valmiiksi hankittuna, ja mallitilkkujakin olen väsännyt.

Lanka: Elotroi Liisu

Tarkoitukseni oli tarttua seuraavaksi Tallinnasta ostamaani metallisen harmaaseen Elotroin Liisu -lankaan. Mielikuvakin tulevasta oli vahva: top-down -toppi kuutiomaisesta pitsikuviosta. Mutta jäin epäilemään kuvion toimivuutta nurinpäin, ja niin vahva idea haalistui.

Lanka: Novita Tennessee
Kokeilin kuutio -pitsiä myös puuvillalangalle, ja se toimii siinä jopa paremmin kuin villalangalla. Mutta ei vieläkään sytytä minua.

Sitten välähti. Koska koivuihin on juuri puhjennut kauniit hiirenkorvat, keksin kaivella neulekirjoistani lehti -pitsimalleja. Kuvassa oleva lehtipitsi -kuvio on napattu The Haapsalu Shawl -kirjasta ja on nimeltään Sirelilehekiri eli syreeninlehti. Vastaavaa pitsikuviota löytyy muistakin kirjoista. Langaksi nappasin Titan Woolin Egitto -langan, jota olin Tallinnasta löytänyt.

Lanka: Titan Wool Egitto
 Tästä tulee kesätoppi. Lankaa on rajallinen määrä, vain 5 kerää ( 250 g), joten top-down -rakenne on ihanteellinen, sillä saan langan hyödynnettyä viimeistä metriä myöten.

Vaikka blogini on neuleblogi, haluan näyttää täällä myös ompelutöitäni. Pääsiäisenä minulla oli pitkästä aikaa mahdollisuus keskittyä myös ompeluksien ääreen. Sain valmiiksi kaksi mekkoa ja yhdet housut. Tällä kertaa esittelen vain yhden ompelutyön, sillä muita en ole ehtinyt vielä kuvata.

Pellavamekko edestä
Tämän kaksivärisen liivimekon kaavat löytyivät uusimmasta Ottobre design woman -lehdestä (2/2011).

Pellavamekko takaa
Kontrastiväriset olkaimet ovat mekon juju. Materiaalina mekossa on käytetty harmaata ja turkoosia pellavaa. Tykkään.

2 kommenttia:

  1. Minusta on Egitto-lanka erinomainen, kuviot sopii sinne oikein hyvin! Lopetin juuri oman topin samasta langasta ja minulla meni melkein 5 kerää, joten S-koolle taittaa riittää.

    VastaaPoista
  2. Lanka on kivaa, toivottavasti se riittää kesätoppiin.

    VastaaPoista