torstai 19. toukokuuta 2011

Syreeninlehtiä

Syreeninlehtitoppi on valmis.
Syreeninlehtitoppi edestä
Malli: oma
Lanka: Titan Wool Egitto (100 % puuvillaa, 50g/120 m) 250 g
Puikot: 3,5 mm

Titan Wool Egitto oli minulle uusi tuttavuus ja olen siihen melko tyytyväinen. Langan rakenne ja paksuus muistuttaa Novitan Tennesseetä. Langan kierteet aukesivat neulottaessa jonkun verran, ja toisaalta lanka kiertyi helposti itsensä ympäri juostessaan kerältä, mikä haittasi sujuvaa neulomista jonkun verran. Kokeilin juoksuttaa lankaa sekä kerän sisältä että ulkoa, mutta se ei vaikuttanut kiertymiseen.

Syreeninlehtitoppi takaa

Hauska yksityiskohta tässä topissa on se, että pitsineule toimii myös nurinpäin.

Toppi nurinpäin


Seuraavan neuletyön suunnittelu on jo käynnissä. Mielessä pyörii juhlava ja kesäinen toppi Schachenmayr nomotta Brilliant -viskoosi-puuvillalangasta (58% viskoosia, 42% puuvillaa). Muutamaa lankaan sopivaa ohjetta olen tutkinut. Haluaisin toppiini vesiputous -pääntien, sillä viskoosi painavana ja laskeutuvana kuituna sopisi siihen enemmän kuin hyvin. Pyöröpuikoilla neulottu, mahdollisimman yksinkertainen tuubimainen rakenne ja sileä neule sopisi toisaalta tähän neuleeseen, sillä haluaisin tämän päälleni koulun päättymispäiväksi.



Toisaalta uutta pilkkutunikaa varten on jo tehty hankintoja.



Mutta ihan ensiksi pitäisi tehdä leijonapuku lapselle kullankeltaisesta trikoosta ja tekoturkiksesta koulun kevätjuhliin.


Taitaa tulla kiire näiden suunnitelmien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti