sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Escargot


Siitä tuli etanahattu!

Malli/Pattern: Escargot by Veronica Parsons
Lanka/Yarn: 65 g Hjertegarn Lima (100 % perulaista villaa/peruvian wool)
Puikot/needles: 4 mm

Tämä hurmaava hattumalli on ilmaisohje Knittystä, ja langan nappasin omasta lankavarastostani. Tarkoitukseni oli raportoida neuleen edistymistä vaihe vaiheelta, mutta hatun neulominen oli niin koukuttavaa ja nopeaa, etten malttanut.Escargot neulotaan yhtenä kappaleena, ensin hatun reuna ja spiraali tasona ja sen jälkeen kupu pyöröneuleena. Spiraali ja lieri muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla ja silmukoiden vähennyksillä. Ohje oli selkeä ja perusteellinen, joten neulominen sujui nopeasti. Hjertegarnin Lima -lanka ja nuo värit valikoituivat puikoilleni ostolakkoni takia, mutta pöllömminkin olisi voinut valita. Perulainen villa on pehmeää eikä se kutita, joten se sopii hyvin päähineeseen.

Mieheni, joka harvoin kommentoi neulomuksiani, ihasteli hatun mallia ja ehdotti klassisempaa väritystä, joko musta-harmaata tai harmaa-valkoista. Klassisempi väritys sopisikin petroolia paremmin sekä talvitakkeihini että hatun 20-lukulaiseen muotoiluun. Tämän harvinaisen palautteen vuoksi aionkin nyt tehdä poikkeuksen ja rikkoa lankaostolakkoani. Perheemme sunnuntailounaan jälkeen taidankin kipaista Oulunkylän Lankamaailmaan hakemaan toista etanahattua varten mainitut klassiset värit Lima -langasta.

It is Escargot by Veronica Parsons. The pattern is free and it is available at Knitty. Escargot is knitted in one piece, from the brim to the top. The brim and spiral are worked flat and are shaped by both decreases and short rows. The body of the hat is worked in the round.

My intention was to tell you all the points of knitting Escargot but it was so fast and addictive to knit. Instruction of the hat was easy to follow and the yarn worked well too. My husband liked it a lot and he suggested me to knit another version with classic colours (black-grey or grey-white). That's why I'm going to make an exception and buy yarn for the another hat contrary to my decision not to buy yarn for next half year.

14 kommenttia:

 1. Ihana, ihana, ihana! Mä haluaisin kanssa uuden hatun! Meidän autot on umpijäässä, en millään ehdi sinne yhtäaikaa sun kanssa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdit kuitenkin! Kivaa oli, kiitos seurasta.

   Poista
 2. Aivan hurmaava. Tuntuu, että on pakko toteuttaa - tuokin.

  VastaaPoista
 3. Eipä tarvinnutkaan odotella viikolle 8 asti! ;) Hurmaava kuvaa minustakin parhaiten tuota hattua! Onko kuvun sininen osa sileää neuletta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Kyllä, kupu on sileää neuletta. Vain vihreissä raidoissa on ainaoikein -raitoja.

   Poista
 4. Todella UPEA! Heti tuli kamala kiire saada tuollainen puikoille... Vaan kun siellä on jo yksi työ ja toinen suunnitteilla. Vaan ehkä siinä välissä yhden hatun voisi tehdä ;-D

  Kiitos upeista kuvista ja ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hiipu! Ainakin tuo Lima -lanka on niin paksua, että Escargot on kyllä nopeasti neulottu.

   Poista
 5. Ihanan mallinen myssy =) ..olisi mukava tehdä itsellekin tuo..onko ohjetta saatavana suomeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ohjetta ei valitettavasti ole saatavilla suomeksi, mutta englanninkielinen ohje on kyllä selkeä. Tuolta löydät hyvän sanaston, jolla solmukohdat aukeavat:
   http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml

   Poista