sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Paranneltu Trilogia III / Improved Trilogy, part III


Paranneltu Trilogia III on nyt vihdoin valmis.


Vaihdoin metallinapit muovisiin ja tuplasin nappien määrän. Koska neulos on löysää, napit saa listasta läpi myös ilman napinläpiä.


Yritin tukea nappilistoja satiinivinonauhalla, mutta se ei toiminut. Neulos oli liian löysää tuettavaksi.


Jälkiviisaana voin todeta, että tälle langalle ja neuletiheydelle olisi pitänyt varata enemmän väljyysvaraa. Tavoittelin hyvää ja napakkaa istuvuutta, ja onnistuinkin siinä, mutta napit eivät toimi näin löysän neuloksen ja napakan istuvuuden yhdistelmässä. Ryhdikkäämmällä neuloksella malli toimisi paremmin.


Myönnän olevani tarkka tyttö. Monet jättäisivät moiset nappilistojen irvistelyt huomiotta. Löysin Ravelrystä monta neuletakkia, joissa nappilista irvisteli, ja silti malli on kehuttu ja tykätty. Ehkäpä nyt on syytä jo hellittää Trilogian kanssa, ja siirtyä miettimään uusia neuleita yhtä kokemusta rikkaampana.Improved Trilogy, part III is finally finished. I chanced metallic buttons with plastic buttons and sewed more buttons in the buttonband. The knitting is very loose so additional buttons can be passed through the buttonband without buttonhole.
 
I tried to support the buttonband with the satin ribbon but it didn't work. The knitting was too loose.
This yarn and this tension called for more loose fitting but I made it quite tight and that is why button fastening don't look nice.

I admit that I am quite pedantic person. I have seen many praised cardigans with too tight button fastening. So I'll drop off The Trilogy, part III and start to think about new projects.

6 kommenttia:

 1. Hyvältähän se näyttäää eikä irvistele! =)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Nyt täytyy järjestää kokonaisen Trilogian kokous ja kuvaaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Olisi kiva tavata pitkästä aikaa.

   Poista
 3. Hieno oli Trilogian kolmas osa luonnossa ja myös kuvissa! Nyt vaan suunnittelemaan Tallinnan tai Helsingin matkaa! Mä tarvitsisin paljon vetoketjuja, josko pussukoiden ompeluinnostus sitten iskisi minuunkin. Muuta matskua onkin jo tullut hamstrattua riittävästi...

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää minunkin silmääni!

  VastaaPoista