torstai 23. helmikuuta 2012

Paris Sweater


Malli/Pattern: Paris Sweater from Ravelry
Lanka/Yarn: Aade Natural 8/2 270 g
Koneneulottu / knitted by machine
Tunnelma/Mood: No jaa /mixed feelingsTämä hetale valmistui eilen. Sain käytettyä siihen kaiken Aaden tummanharmaan langan, mitä minulle oli jäänyt pyörimään harmaasta kietaisujakusta.


Olen epäileväisellä kannalla Paris Sweaterin suhteen, sillä en yleensä pidä muodottomista neuleista tai ponchoista. Ne eivät ole käytännöllisiä, kun eivät mahdu takin alle. Aika näyttää, tuleeko hetaletta pidettyä, vai jääkö se kaapin perälle muutamaksi vuodeksi lojumaan vai myynkö sen heti ensimmäiselle kiinnostuneelle.Näin hetale neulottiin:


Ensin neuloin koneella pitkän suorakaiteen muotoisen osan. Ohjeen mukainen leveys oli 56 cm ja pituus 168 cm. Lankani ei riittänyt kuin 156 cm pitkään osaan. Tässä vaiheessa minua alkoi jo epäilyttää. Kaiken lisäksi neule oli kuin peltiä, vaikka se oli neulottu koneen suurimmalla silmukkakoolla.


Höyrytin neuleen huolella, jotta sen taittaminen kahtia ja saumojen ompelu olisi helpompaa.


Sitten oli jäljellä saumojen ompeleminen käsin ohjeen mukaisesti, josta kuvassa hieman vinkkiä. Neuleen kokoaminen on tylsin ja aikaavievin vaihe koneneulotuissa neuleissa, jos minulta kysytään. Ompelen saumat yhteen kerros kerrokselta. Tapoihini ei kuulu fuskata tässä vaiheessa, vaikka mieli tekisikin.Ensimmäisessä sovituksessa ei vielä näyttänyt hyvältä, sillä hetale tuntui pieneltä ja kankealta. Pesin neuleen käsin, venytin sitä märkänä melko voimakkaasti ja asettelin muotoon kuivumaan. Suureksi yllätyksekseni neule venyikin ohjeen mukaisiin mittoihinsa. Myös neulos pehmeni huomattavasti.Nyt harkitsenkin vakavasti toisen hetaleen neulomista. Siihen sopisivat hyvin liukuvärjätyt langat, joita onkin kertynyt lankakaappiini muutamia vyyhtejä. Joutaisivat hyvin jo neuloa pois sieltä pyörimästä.

Sorry, this time only finnish. I'm just sharing my mixed feelings about Paris Sweater. I'm not sure whether I'm happy or unsatisfied with it.

2 kommenttia:

  1. Tyylikkäältä näyttää, ihan nimensä veroiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Minä vielä tuumailen tämän Pariisin hetaleen kanssa, kun en oikein osaa päättää, pidänkö siitä vai en.

      Poista