keskiviikko 1. elokuuta 2012

Pariseja kerrakseen / The Paris Sweater enough

Kun kerran neulekone on viritettynä valmiuteen,  niin sillä sitten neulotaan oikein urakalla.

When once a knitting machine is tuned in readiness, then knit a lot.


Miten pellavaisen Parisin kävi?

How was Linen Paris?Oikeastaan ihan hyvin. Heitin sen toistamiseen pesukoneeseen 30:n asteen hienopesuohjelmaan ja sen jälkeen kuivausrumpuun. Pellavainen Paris tuli koneesta ulos jo kesympänä. Luonnetta sillä on edelleen, mutta enää se ei tunnu pesukintaalta, vaan pellavaiselta vaatteelta.

Actually, quite well. I threw it again into the washing machine the 30 degree gentle wash program, and after it into a tumble dryer. Linen Paris came out of the machine quite tamed. The nature of the this yarn still remains, but the longer it does not feel like linen washgloves, but the clothing linen.Malli/Pattern: Paris Sweater from Ravelry
Lanka/Yarn: virolainen pellava / estonian linen 470 g
Koneneulottu / knitted by machine
Tunnelma/Mood: Miksipä ei/Why notSe taistelu, jonka tämän langan kesyttämiseen tarvittiin, ei tosin mielestä haihdu. Saa nähdä, voinko pitää tätä, vai etsinkö uuden omistajan.

I do not forget the struggle, which was needed to tame this thread. We'll see if I can keep this, or do I seek a new owner.

Suristelin myös kaksi muuta Parisia. Mallinukkeni saa tällä kertaa toimia mannekiinina, sillä nämä eivät tule omaan käyttööni.

I knitted two other Paris Sweaters too. This time may be my torso to mannequin, as these would not be my personal use.Malli/Pattern: Paris Sweater from Ravelry
Lanka/Yarn:  Aaden villalanka / Aade wool yarn 8/2  290 g
Koneneulottu / knitted by machine


Malli/Pattern: Paris Sweater from Ravelry
Lanka/Yarn: Aaden villalanka / Aade wool yarn 8/2  270 g
Koneneulottu / knitted by machine

Nyt on kuitenkin aika pistää Parisin ohje sivummalle, ja keskittyä uusiin juttuihin.

But it is now time to put aside the pattern of The Paris Sweater, and focus on new stuff.

5 kommenttia:

 1. Kylläpäs olet ehtinyt hurjan paljon! Kauanko kestää yhden pariisinpuseron suristeleminen koneella?

  Tuo Aaden sininen liukuvärjätty lanka on sitten kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Yhden Parisin neuloo koneella noin tunnissa, edellyttäen, että lanka juoksee sujuvasti. Näissä villaisissa se onneksi juoksi hyvin.

   Paris on suora neulepala, eikä aloitusreunallekaan ei tarvitse tehdä mitään, kun se silmukoidaan lopetusreunan kanssa yhteen. Yksinkertaisempaa neuletta ei voi olla. Muu viimeistely viekin sitten enemmän aikaa. Höyrytän neuloksesta ensin pahimmat jännitykset pois, jotta pääsen silmukoimaan suorakaiteen siististi renkaaksi. Sitten pesen neuleen. Aaden lankojen kanssa pesu on ehdoton, jotta lampaanrasvan, olkimuruset ja kakan saa pois. Lanka pehmenee pesussa huomattavasti. Muotoonkuivatuksen jälkeen ompelen saumat. Loppuhöyrytyksen jälkeen Paris on valmis.

   Tuosta sinisestä Parisista ei pysty oikeastaan sanomaan, mistä se on aloitettu.

   Poista
 2. Työintoa sinulla riittää. Tuo Paris on mukavan rento neule. Minun silmääni miellyttää punasävyinen.

  VastaaPoista
 3. Voiko tuon tehdä siis ihan neulomallakin, puikoilla?
  Onko Ravelryn ohje koneelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei KahviKaneli! Ravelryn ohje on käsinneulontaohje, joten tartu ihmeessä puikkoihin! Ohje on helppo kuin heinänteko, luodaan vain sopiva määrä silmukoita ja annetaan mennä. Minä olen sen verran rationaalinen, laiska ja mukavuudenhaluinen, että tein Parisista laskelmat neulekonetta varten.

   Poista