sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Monenlaista / Variety of knits

Lepopuikolla ei ole laiskoteltu, vaikka päivityksiä on tullut kirjoiteltua harvakseltaan. Minulla on meneillään useampikin neuleprojekti tällä hetkellä.Puikoillani on tällä hetkellä koeneulonnassa Annan suunnittelema Lea.
Käytän Leaan paksua puuvillalankaa, ja neule etenee mukavaa vauhtia.***

Jäin osaksi hiihtolomaa yksin kotiin, kun Mies vei poikamme mummolareissulle. Suunnitelmissani oli vaikka mitä, enimmäkseen ompeluksia, mutta neulekoneen eteen istuuduin, ja siihen myös jäin.
Paris-neuletta minulta pyydetään toistuvasti. Niinpä huristelin koneellani 4 kpl Pariseja, kaikki Aaden Artistic -langoista. Kuvassa Parisit ovat viimeistelemättömiä, ja siksi neulepinta on ruttuinen. Ylin on tilaustyö, kahdesta keskimmäisestä saa ystäväni valita itselleen syntymäpäivälahjan ja alin tulee omaan käyttööni. Ylimääräiseksi jäävä löytänee varmasti myös käyttäjän...
Sitten keksin kokeilla yhtä mielessäni hautunutta ideaa. Idea ei ole täysin oma, sillä tämäntapaisia neuleita on myynnissä vaateliikkeissä, ja olen myös nähnyt ohjeitakin tällaisesta neuleesta. Kuvassa päällimmäinen, kuusikulmainen kappale on etukappale, ja iso suorakulmio on takakappale, jonka lyhyistä sivuista tulee kädentiet. Tarkoitus on vielä neuloa resorit pääntielle, kädenteille ja alareunaan. Oranssit ja vihreät reunukset ovat jätelankaa, ja ne puretaan pois.
Näyttää toimivan. Lanka on lankavarastoni Nestori: yli 13 vuotta säilötty, ohut villalanka, joka on ostettu Pärnusta. Se on siis vironvillaa, mutta onko se Aadea, Evillaa vai jotain muuta, ei ole tiedossani.


Tulossa on myös uusi viritys jämälangoista...

Tulevat illat kuluvatkin rattoisasti koneneuleita viimeistellen.

I'm sorry, but this time I write only in Finnish. I'm just telling, what knitting projects I have going on at the moment.

6 kommenttia:

 1. Voi että, olet ahkera! Niin paljon neuleita ja ideoita!

  VastaaPoista
 2. Oi, että tuo Lea on kivannäköistä! Alkoi itseäkin tekemään mieli neuloa pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 3. Huh huh, no eihän tuolta tahdilta voi ehtiä bloggaamaankaan! Ja sanoitko olleesi lomalla? Vai työleirillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, kiitos, moni idea jäi silti vielä toteuttamatta...

   Poista