sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Markkinahumussa / Valmistuneita

Tapasin eilen Tuijan ja Helenan. Kävimme yhdessä Kädentaitomessuilla että Keittiöperäyrittäjien Käsityötarvikemarkkinoilla.


 


Titityyn Holst-lankahyllyllä hypistelimme melkein kilpaa värisävyjä ja pohdimme, kuka ostaa ja mitä. Viime syksyn messuillahan jäin hitauttani nuolemaan näppejäni. Tällä kertaa yritin olla nopea ja nappasin Denim-sävyä 300 g. Kaunis sinisenvihreä Marlin-sävy taisi kiertää meidän kaikkien sylissä harkittavana. Hassua, että haluamme aina niitä samoja sävyjä, vaikka Holstilla niitä kyllä riittäisi monia, monia muitakin...

Holst Garn Supersoft, sävy Denim

Sitten iski ihan hirvittävä himo saada intensiivistä lilaa (Rikke-)pipoa ja kauluria varten. Olin jo menossa kassaa kohti Malabrigon Arroyo -kerät sylissäni, kun huomasin Louhittaren luolan hyllyn. Pienen harkintahetken jälkeen ostoskassiini hypähtivät 3 vyyhtiä Ahtia komeassa purppuran sävyssä. Tuulian värjäämät langat ovat minulle uusi tuttavuus.


Louhittaren luola/Knitlob's Lair Ahti

Toinen täsmäiskuni oli suunnattu Raijan aitan apajille. Pehmennettyä vaatepellavaa lähti mukaani kolmea sävyä. Nämä nähdään ommeltuna kesään mennessä, lupaan sen.Keittiönperäyrittäjien markkinoilta en tehnyt ostoksia, vaikka mieltä jäivät hieman kaihertamaan Belovedin lusikoiden varsista taivutellut sormukset...

Markkina- ja ostoskierroksen jälkeen istahdimme Cafe Engeliin, lounastimme ja neuloimme yhdessä. Meillä oli niin mukavaa, että seurueemme valokuvaaminen unohtui kokonaan! Hoksasimme sentään kuvata vastavalmistuneen jämälankaneuleeni Kolera-altaan reunalla. Kameran takana oli Tuija.Malli/Pattern: Räsymattotunika 2.0 /oma versio
Lanka/Yarn: fingering -vahvuista jämälankaa / fingering weight left over yarn 450 g
Koneneulottu / knitted by machine
Tunnelma/Mood:nooh.../well...

Olen hieman ristiriitaisissa tunnelmissa tämän neuleen kanssa. Halusin käyttää pois kaikki violetin ja lilan sävyiset jämälankani. Halusin kokeilla suoraa miehustaa, pudotettua olkalinjaa ja laatikkomaista profiilia, vähän niinkuin 1980 -luvulla oli tapana tehdä. Periaatteessa kaikki on tässä neuleessa kohdallaan ja harkittua. Värien raidoitus toimii yhtä hyvin kuin edellisessä jämälankamekossani.Kuitenkaan hihat eivät näytä hyvältä. Olen irroittanut ne kertaalleen ja istuttanut uudelleen, mutta edelleen hihan ja miehustan sauma pistää silmääni. En ehkä ollut riittävän rohkea tunikan laatikkomaisessa linjassa, ja se muistuttaa liian paljon edeltäjäänsä, jossa hihat istuvat kuin valetut. Pudotettu hiha ei voi edes istua hyvin, sen tajuan kyllä.Minulla on nyt kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa: 1) irroitan hihat vielä kerran ja ompelen ne takaisin paikoilleen siten, että hihan päätelty yläreuna tulee rouheasti päällepäin, 2) unohdan koko asian, pidän neuletta sen aikaa, kun se jaksaa minua viehättää ja pistän sitten kiertoon.


No, onko se helma hyvin?
Myös Lea on valmistunut. Täytyy järjestää kunnon kuvaus sille lähiaikoina.Kiitokset vielä mainiolle markkinaseuralleni!

Sorry, this time in finnish only.

3 kommenttia:

 1. Kiitos seurasta! Hienot kuvat (ja vielä väreissä ;) ! Kannatan vaihtoehtoa että pidät ja laitat kiertoon kun kyllästyt!

  VastaaPoista
 2. Yhä ihailen tunikasi värejä ja raidoitusta muutenkin. Minusta neule on tosi kiva ihan sellaisenaan. :)

  Minäkin kiitän iloisesta seurasta! Saatan tehdä myös pienen postauksen aiiheesta, vaikka minulla ei ole minkäänlaisia kuvia retkeltä eikä edes valmiista neuleesta. Tämä löysäkätinen neuloja joutuu seuraavaksi purkamaan kirjoneuleosuutta, kun näyttää rumalta. Pöh.

  VastaaPoista
 3. Teillä oli varmaan hauska! Odotan Lean kuvia. Ja tulkaa kaikki Tallinnaan!

  VastaaPoista