sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tallinnassa / In Tallinn

Piipahdin lauantaina pitkästä aikaa päiväreissulla Tallinnassa Annaa tapaamassa ja lankaostoksilla. Matkaseuranani oli tällä kertaa Anne. Kävimme ensin kaksistaan ostoksilla Karnaluksissa ja Wool &Woolenissa.Karnaluksin valikoimaan oli tullut talven aikana mukavasti lisää kankaita ja ompelutarvikkeita, ja minä hamstrasin tällä kertaa vain pellavakangasta siniharmaissa sävyissä (jotka pilkottavat kuvissa lankojen alla) sekä turkoosit saumurilangat kevätjuhlamekkoon. Lankoihin en osannut tarttua, vaikka matkaseuralaiseni teki upeita löytöjä toinen toisensa jälkeen.

Wool & Woolenissa minäkin innostuin ensin kauniin sinisestä Pinori Pilatin Linochic -nimisestä langasta, joka on pellavan ja viskoosin sekoitetta sekä melko ohutta. Linochicin sävy sopii hyvin yhteen pellavakankaiden kanssa.

Linochic
 
Kokeilu Linochicista

Ostimme molemmat myös mielenkiintoista Wax -lankaa, joka on nauhamaista puuvillalankaa. Lanka ei ole yksiväristä, vaan siinä on siellä täällä pieniä sävyeroja. Kokeilutilkusta huomaa kuitenkin, ettei
ole kyse varsinaisesti pätkävärjäyksestä. Tästä ehkä kehittelemme Annen kanssa jonkinlaista neuleduettoa lähitulevaisuudessa.Wax
Kokeilu Waxista

Sitten tapasimme Annan, ja istuimme kahvilassa rupattelemassa neulejuttuja. Kuvasimme Annan uusimman neuleen, pohdimme neuleiden rakennetta ja juttelimme muutenkin kaikenlaisia neulejuttuja.

Anne ja Anna

Minä ja Anna
Neuloimme myös, tietysti, vaikka minä neuloin lähinnä vain koetilkkusia. Poden tällä hetkellä jonkinlaista tyhjien puikkojen kammoa: ideoita on pää täynnä, mutta en osaa tehdä päätöstä siitä, mitä teen ja mistä.

Anne kuvasi meitä muita välillä, ja hän osasi vangita kiireettömän hetkemme kuviin hyvin.Kävimme vielä Liannissa, ja sieltä löytyi upeaa petroolinsinistä mohairia . Eihän sitä voinut olla ostamatta!Kiitos Annalle ja Annelle mukavasta lauantaipäivästä! Näin antoisan päivän voimalla jaksan rutistaa vielä viimeisen työviikon ennen kesälomaa.Sorry, but this time, I write only in Finnish.

3 kommenttia:

 1. Kiitos paljon! Tulkaa joskus taas! Wax-mallitilkku näyttää hyvältä. Laitatko Linochicin kaksinkertaiseksi tai jätät yksinkertaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Tulemme varmasti!

   En tiedä vielä, miten etenen Linochicin kanssa, ja tiedän, että tällä viikolla en ehdi myöskään miettiä asiaa. Huiviksi minä sitä ajattelin ensin, ja siksi ostin sitä vain 200 g. Sitten tuli ajatus topista siellä kahvilassa. Nyt, kun huomasin sen sopivan erinomaisesti ostamani pellavan kanssa, ajattelin taas huivivaihtoehtoa...

   Poista
 2. Vau, tosi jänniä lankoja löysit sieltä Wool & Woollenista!

  VastaaPoista