tiistai 4. kesäkuuta 2013

Jo joutui armas aika... / The Beginning of Summer

Neulerintamalla jumittaa. Mutta sain sentään ommeltua mekkosen kevätjuhlapäivään.


Mekon kaava on nähty ennenkin täällä, täällä ja täällä. Hehkuvan smaragdinvihreän silkkikankaan sain lahjaksi jo vuosia sitten hyvältä ystävältäni, ja hänkin oli hillonnut kangasta omassa varastossaan vuosia. Jouti siis jo käyttää. En yleensä käytä vihreää vaatetuksessani, mutta tämä vihreän sävy on kylmä ja riittävän intensiivinen, että se sopii minulle.

Mekosta tuli muuten mainio, mutta silkille ei sovi koneommellut käänteet. Puran ne ja ompelen uudestaan käsin, kunhan ensin hieman toivun kiireisestä keväästä.


Tavoistani ja tyylistäni poiketen halusin tehdä kankaasta ruusukkeen rintaan. Ruusukkeen resepti on yksinkertainen: leikataan kankaasta täysvinoon suikale (4 cm x 60 cm), joka ommellaan renkaaksi ja laskostetaan toisesta reunastaan ensin ompelukoneella ja lopuksi käsin. Ruusukkeen keskelle ommellaan nappi ja taakse napin kokoinen pyörylä tukevaa kangasta tai huopaa. Tähän pyörylään kiinnitetään hakaneula tai rintaneula. Minun ruusukkeessani on keskellä pärnulaisen käsityöläisen virkkaamalla päällystetty nappi.Knitting does not work now. Instead, I sewed a dress for the semester closing ceremony. The dress pattern is an old friend and has been used here, here and here. I got the fabric from my friend as a gift several years ago. I do not often go to the emerald green color of clothing, but it suits me very well. I am pleased with this dress, but I would have to sew the hems by hand. I'm going to fix the hem later.

5 kommenttia:

 1. Ai että miksi jumittaa? Haluaatko osallistua kokeeseen, jonka järjestän pian Raverlyssä? Pellava lanka sopii siihen erinomaisesti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian monta ideaa päässä ja liian monta mielenkiintoista lankaa odottamassa. Olen varmaankin edelleen liian uupunut työasioista, jotta aikaisin miettiä neulejuttuja. Mitä sinulla on tulossa Ravelryyn? Voisin olla kiinnostunut.

   Poista
 2. Minulla on tulossa vesiputouskauluksen kaava. Yksi versio on täällä: http://www.ravelry.com/projects/kuduja/eksperiment-1
  Toinen isommalla kauluksella ja toisenlaisilla kavennuksilla tulee tänään. Jokainen käyttää omaa lankaa ja tekee omia laskelmia, mutta kaava on sama. Pari tuttua jo suostuivat osallistumaan. Toivottavasti julistan yhteisneulomisen tänään tai huomenna aamulla.

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko, jälleen kerran! Kaava vaikuttaa myös tosi hyvältä ja monikäyttöiseltä - milloinkohan saisin aikaiseksi kokeilla sitä? Muistaakseni minullakin on se lehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kannattaa tehdä ensin koemekko. Minä jouduin melkoisesti kaventamaan sitä, vaikka en mikään ruipelo olekaan.

   Poista