sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Neuleherkkuja / Knitting goodies

Tulipa mieleeni tehdä muutama kokeilu.

I wanted to test a few things.Ensimmäisenä mieleen tuli harmaat: messuilta ostettu liettualainen pellava ja laadukas silkkimohair.

First I was reminded of gray yarns: the Lithuanian linen and high quality silk mohair yarn.
Lopputuloksena ryhdikäs, mutta silkkisen pehmoinen ja kevyt neulos. Ihana!

As a result, well balanced, silky-soft and lightweight knitted fabric. Adorable!
Sitten silmäni osui vuosia sitten Pronksin lankakaupasta ostettuun vaaleansiniharmaaseen mohairkerään. Viereen pyrki lemmikinsininen pellava, sekin peräisin Pronksista.

Then my eyes hit the ball of pale blue-gray mohair. I put it next to light blue linen.Tässä tilkkusessa on potentiaalia!

This has a lot of potential!
Muistin, että hankin viime käynnilläni Tallinnassa myös tällaista herkkua: lilaa mohairia, jossa langan ytimenä on sinistä silkkisäiettä. Sille löysin monta pellavaista kaveria.

Then I remembered that I bought this yarn last visit in Tallinn: the purple mohair, which has blue silk thread in the core. I found many linen friends to her.
Ai, mitä herkkuja! Yllättävää, mutta lila mohair toimii sinisen pellavan kanssa.

Oh, what delights! Surprising, but the purple mohair yarn works well with blue linen yarns.


Kaikki kokeiluni eivät olleet yhtä onnistuneita. Kokeilin sekä mohairia että pellavaa ensin Holstin Coast -lankaan, joka on puuvilla-merinoa (turkoosi tilkku) ja vielä ohueen villalankaan (harmaa tilkku). Kummassakaan yhdistelmässä mohair ei tehnyt neuloksesta ilmavaa, ja pellava taas jäykisti neulosta liikaa. Pintakin näyttää tukkoiselta molemmissa.

Mohairlangan ja ohuen pellavan yhdistelmä on ehdottomasti toimivin näistä kokeiluista. Ideoita täytyy vielä pohtia.


All my experiment were not as successful. I tried, as well as mohair and linen Holst Coast yarn, which is a cotton-merino yarn (turquoise swatch) and thin wool yarn (gray swatch). Neither the combination of mohair is airy, and both yarns knitted with linen were too stiff. The surface looks stuffy in both.

Mixing mohair and fine linen yarn is ​​definitely the most viable of these experiments. These ideas need to review carefully.


Herkkua on myös puikoilla tällä hetkellä:

At the moment I'm also feasting with my needles:


Toinen Mesa on valmistumassa vauhdilla.

My second Enchanted Mesa is nearing completion rapidly.


4 kommenttia:

 1. Liila ja tummasininen on hyvä yhdistelmä (tässä neuleessä on yhdessä sininen ohut merino ja liila mohairi: http://www.ravelry.com/projects/kuduja/lilla-raglaan )
  Hienot mallitikut!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kokeiluja! Täällä on tehty samantyyppisiä testejä, kun käsiin jäi rullallinen pellavapuuvilla lankaa, jota ei enään innostanut neuloa. Johan alkoi innostaa, kun yhdisti sen erilaisten lankojen kanssa :D

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs Mesa tulossa tuostakin!

  VastaaPoista
 4. Kauniita tilkkuja! Ja hieno, selkeä Mesa on taas syntymässä.

  Minulla on loppusuoralla paita Isagerin harmaasta ja sinapinkeltaisesta Spinni-langasta. Niistä siis, joita ostin messuilta. Olen tehnyt paitaa omasta päästä, ja jouduin tilaamaan keltaista lisää Tanskasta, kun se oli lopussa Kerästä. Onnekkaasti Köpiksen kaupasta löytyi kuitenkin oikeaa värierää!

  VastaaPoista