sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Edistystä / Progressing

Geilskin Uppercut edistyy.

Tämä ohje on ensimmäinen, jonka tulkitseminen on tuottanut minulle vaikeuksia. Enkä taida olla ainoa. Ravelryssä on 183 projektia, ja monessa valitetaan englanninkielisen ohjeen vaikeaselkoisuutta. Ohjeessa ei kerrota selkeästi esimerkiksi eri osien silmukkamääriä lisäysten jälkeen tai millä kerroksella lisäykset tulisi aloittaa. Etuosan laskoksen lisäysten välisten kerrosten määrä kerrotaan seikkaperäisesti, mutta ohjeen lukemisen jälkeen neulojalle jää silti kaksi mahdollista tulkintaa lisäysten rytmistä. Minä valitsin sen väärän tulkinnan. Mutta onneksi Helena pelasti minut harhailemasta! Kiitos sosiaalisen median ja tapani lörpötellä siellä neuleistani!

Englanninkielisen ohjeen vaikeaselkoisuus johtunee siitä, että se on käännös  tanskankielisestä ohjeesta. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut hyvä, jos käytössäni olisi ollut ohje tanskaksi englanninkielisen rinnalla. Olen neulonut ennenkin tanskankielisten ohjeiden mukaan, sillä niistä kyllä selviää kouluruotsilla ja lyhyellä avainsanalistalla.


Nyt pitää vain osata lisätä silmukoita oikeassa ryhmissä etuosan laskoksessa. Lankaakin on rajoitetusti, joten luotan siihen, että hoksaan lopettaa neulomisen, kun tunika on valmis.

Tunnustettavaakin on. Pistäydyin ohikulkumatkalla Novitan Korian tehtaanmyymälässä katsastamassa puuvillavalikoimaa. Käteni tarttui kuitenkin näihin sukkalankoihin. Perusteenani oli, että pojat tarvitsevat suurempia sukkia, eikä minulla ole tällä hetkellä ohutta, polyamidivahvisteista sukkalankaa (seli seli ;)) Pidän erityisesti Tico Tico -langan väreistä. Olen ostanut samaa lankaa eri nimiseksi vyötettynä, ja raidoituksen värit ovat mielestäni sopivan miehekkäät pikkupoikien sukkiin. Polku -langan sävynimi on paprika. Yksi lila kerä Woolia hyppäsi mukaan. Kerron myöhemmin, mihin sitä tarvitsin.Seuraavat lakkorikkomukset lankaostokset tehdäänkin todennäköisesti Tallinnassa...The Uppercut is progressing. I had some problems with the beginning. I didn't understand english version of the pattern. Many knitters in Ravelry have complained about that the pattern isn't detailed and I agree. Fortunately Helena rescued me to knit totally wrong.

I have also made some  yarn shopping again. These three balls jumped to my basket in Novita factory outlet. Next time I'll break my promises not to buy yarn probably in Tallinn...

6 kommenttia:

 1. Tuleepas tyylikäs ja kaunis tunika! Pitkät vai lyhyet hihat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hihoista tulee lyhyet ja puhvimaiset. Pituus on kutakuinkin kuvissa nähtävänä, tosin hihansuihin neulotaan lopuksi reunus.

   Poista
 2. Kaunis väri ja kaunis tunika! Tietysti tanskalaien ohje olisi hyödyllisempi, koska ruotsin avulla voisi kuitenkin ymmärtää. Tico-Ticon värejä olen minäkin katsonut Karnaluksissa, muttei valitettavasti mitään minulle sopivaa. Harmi, koska lanka tuntuu mielyttävältä. Polkku muistuttaa YarnArt Magic Fine'iä, josta neuloin kahdenhuvinhameen: http://kuduja.blogspot.com/2012/01/hoopis-seelikit-is-skirt-after-all.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Minulla on näistä molemmista langoista sellainen olo, että olen nähnyt ne toisen lankafirman vyötteissä, samat värisävyt ja sama rakenne langassa ei voi olla sattumaa.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja oletpas jo pitkällä. Mä en ole edistynyt yhtään viikonlopun aikana, menoja ja muita murheita. Mutta nyt neulomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei kuitenkaan mitään ikävää murhetta! Istuin eilisen päivän autossa, kun "piipahdimme" Lappeenrannassa. Neule eteni siis eilen hyvin, mutta nyt se hidastuu minullakin.

   Poista