sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Paratiisi / Paradise

Aamukahvi meinasi mennä väärään kurkkuun tänä aamuna. Hesarissa oli juttu Tallinnaan tehtävistä langanostosreissuista. Niitä verrattiin viinaralliin. Toimittaja oli käynyt Raasikussa Aaden tehtaalla ja Karnaluksissa.


Tämän artikkelin lukeminen ei helpottanut minua yhtään, sillä virittelen mielessäni sellaisia keväisiä neuleita, joihin ei löydy lankaa suoraan varastostani. Matkaako tässä on alettava suunnittelemaan neulojien paratiisiin?This morning I was reading my morning news and I found an article about finnish knitters who travel to Tallinn to squirrel lots of yarn. The reporter has visited Aade factory outlet and Karnaluks. The articel didn't ease me at all. I'm still considering springlike knittings but there isn't any suitable yarn in my stach. There are many good yarn stores in Helsinki, but Karnaluks in Tallinn is knitters' paradise as the reporter heads. 

8 kommenttia:

 1. Hih, tuo on kyllä huumaava paikka! Kerran olen käynyt, viime kesänä, ja pöllämystyin hurjasta tarjonnasta niin, etten oikein osannut ostaa muuta kuin helmiä... ja lisää helmiä. Ja vielä vähän, niitä ei voi olla koskaan liikaa. Olisi pitänyt olla ostoslista, mutta kun en tiennyt yhtään mitä sieltä löytyy! Seuraavan kerran tiedän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesitkö, että Karnaluks ei ole välttämättä helmihamsterille se paras paikka Tallinnassa? On kuulemma muitakin, runsaammalla valikoimalla ja vielä halvemmilla hinnoilla.

   Poista
  2. Niin, ostoslistasta mainitsi myös toimittaja. Olen käynyt Karnaluksissa monta kertaa, ja lista kaikesta tarvittavasta on ehdottomasti oltava, muuten menee järki.

   Poista
 2. Voi että, nyt kun suomalaiset lehdet kirjoittavat jo virolaisesta lankatarjonnasta! Kirjoitin juuri blogissani, että Raasikulla on 4 uutta väriä (näin Anun kaupassa). Nyt sinun on tultava Tallinnaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, tästä Tallinnan paremmasta lankatarjonnasta olemmekin keskustelleet. Harmi vain, että minulla on seuraavat kaksi viikonloppua jo varattu. Mutta sen jälkeen ei ole varauksia. Mietitään! Olisi kiva tavata.

   Poista
 3. Kyllä hekottelin Hesarin juttua lukiessani. Niin totta, monessa suhteessa. Valitetavasti. :)

  Minä en ole käynyt Karnaluksissa kuin kerran ja vieläkin päässä pyörii. Viime kesänä yritin mennä sinne ns. vanhasta muistista, mutta en löytänyt sitä! Jos olisin ollut matkalla yksin tai toisen hurahtaneen kanssa, en olisi luovuttanut, mutta koska tytär oli mukana, menimme suosiolla muille apajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ensi kerralla taksilla! Taksimatka D-satamasta Karnaluksiin on noin 5 €. Takaisin kyllä osaa kävelläkin. Myös ratikalla pääsee, numeroa en tosin nyt just muista.

   Väitän muuten, etteivät kaljanhakijat tee ostoksiaan yhtä edullisesti kuin käsityötarvikkeiden hakijat. Esimerkiksi Addi -puikkojen Suomessa voi olla jopa viisinkertainen verrattuna niiden hintaan Karnaluksissa. Ei ihme, että käsityöväki hullaantuu siellä!

   Poista
 4. Ekalla kerralla juuri karautin taksilla suoraan satamasta ja siksipä reitti jäikin päässäni vähän hämäräksi, yleisluontoiseksi, sinne päin. Seuraavalla kerralla en jätä huteran mielikuvan varaan. ;-)

  VastaaPoista