tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kuplatasku / Bubble pocket

Pääsiäisenä oli vihdoin aikaa istahtaa myös ompelukoneen ääreen.


Tämän hauskan mekon kaava on peräisin Ottobre design woman -lehdestä (5/2011), ja siihen sopiva tencel-denim löytyi jo syksyllä Eurokankaan palaosastolta. Tencel on viskoosin kaltainen muuntokuitu. Se tehdään eucalyptusselluloosasta, ja sille on ominaista pehmeys, silkkisyys, laskeutuvuus ja kiiltävyys. Se on luonnostaan antibakteerinen kuitu ja se imee itseensä hyvin nestettä, joten tyypillisin käyttökohde ovat vauvojen kestovaipat. Jonkun verran olen nähnyt tencel-denimistä ommeltuja vaatteita ketjuliikkeiden kevätmallistoissa parin viime vuoden aikana.Mekon veikeä nimi tulee sen pallomaisesta silhuetista ja rypytetyistä taskuista, ja laskeutuva tencel sopii malliin kuin nenä päähän. Lisäsin helmaan 10 cm pituutta lisää mukavuus- ja häveliäisyyssyistä.Pelkäsin etukäteen hieman tencel-denimin käsiteltävyyttä ommeltaessa, sillä kangas oli hyvin laskeutuvaa ja liukasta. Kangas vaati kyllä huolellisuutta, mutta ei kuitenkaan kohtuuttomasti.Nyt olen huolissani tencellin värinkestosta. Ompelun aikana kangas värjäsi käteni sinisiksi, vaikka olin pessyt kankaan koneessa. Mutta toisaalta niinhän aidon denimin kuuluukin tehdä. En kuitenkaan aio istua valkoisilla sohvilla tällä mekolla.


Ensimmäisen käyttöpäivän aikana Bubble pocket keräsi kehuja työpaikallani, joista olin tietenkin otettu. Toinen iloinen yllätys oli, ettei tenceliin tullut istumisesta vekkejä eikä ryppyjä, vaikka sen kuvittelisi rypistyvän hetkessä. Bubble pocket on siis erittäin käyttökelpoinen vaate ja tällä hetkellä garderoobini suosikki. Olen siis erittäin tyytyväinen uuteen mekkooni!


This dress waited for awhile at my sewing desk. The pattern is from Ottobre design woman -magazine (5/2011). The figure of the dress is spherical and pockets are crimped and that's why it is named "Bubble pocket". The fabric is made of tencel which is very soft, falling and slippery but it was quite unproblematic to sew. The blue colour did run a bit during the sewing process - as decent denim does. This is very usable garment and it is my absolute favourite at the moment.

8 kommenttia:

 1. Onpa veikeä mekko! Ja ihana oli tuo edellisen postauksen neulekin!

  VastaaPoista
 2. Minä taas täällä hönkimässä että oi kun ihana! Mutta kun on. Olen tuota mallia myös katsellut sillä silmällä että ompelisin sen itsellenbi, joten kiva kuulla kommentteja. Toivottavasti se ei ole vaikea ommella :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva mekko! Sopii sinulle hienosti.

  VastaaPoista
 4. Hieno tuli! Taidanpa huomenna laittaa sen hieman samantyylisen tunikan päälleni, jota häveliäisyyssyistä käytetään farkkujen kanssa.

  VastaaPoista
 5. Salla: kiitos!

  Minna: kiitos! Mekossa on niin kutsuttu prinsessaleikkaus, joten aloittelijan ompelutyö tämä ei kyllä ole kaarevien saumojensa vuoksi, mutta muuten malli on suositeltava!

  Anne: kiitos!

  Helena: kiitos kiitos. Oliko se ostamasi tunika niin lyhyt, että housut tarvitsee alle vai onko kyse kompleksista? ;)

  Anna: kiitos!

  VastaaPoista
 6. Kylläpä olet ollut ahkerana, minä en näköjään pysy perässä. Sekä Uppercut että tämä uudin mekko ovat tosi kauniita ja kivoja! Pikku Myy -meininki jatkuu. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Pääsiäislomalla oli aikaa ommella ja neuloa.

   Poista