tiistai 3. huhtikuuta 2012

Sipulipussi? / An onion bag?

Pikainen tervehdys arjen keskeltä!


Mitä tekee intohimoinen neuloja, kun takatalvi yllättää? Neuloo keväisen myssyn!


Malli/Pattern: Scallop Lace Hat by Leah Coccari-Swift (Ravelry)
Lanka/Yarn: 31g Novita Wool  (100 % merino wool)
Puikot/needles: 3,75 mm ja/and 6,00 mm
Fiilikset: Nooh... / Well...


Novitan Wool täsmäsi vyötteessä mainituilta ominaisuuksilta ohjeen suosituslankaa. Siihen yhdenmukaisuus sitten päättyikin. Heti ensikerroksilta oli selvää, että myssystä tulee harva, mutta pesun ja muotoonkuivatuksen jälkeen lanka oheni silmissä ja menetti loputkin kuohkeutensa. Tämä myssy on autoilijan myssy, tai tarkoitettu vain niihin tyyniin ja aurinkoisiin päiviin, jolloin ei kuitenkaan halua kulkea avopäin. Tai sitten tämä kelpaa syksyllä sipulipussiksi.


Ohjeessa myssy pyydetään kuivattamaan lasten jalkapallon päällä. Meidän kaikki jalkapallot olivat päästäneet ilmansa talven aikana, enkä löytänyt yhteenkään taloudessamme pyörivään pallopumppuun (3 kpl) neulaventtiiliä, joten myssykkä sai kuivua joogapallon päällä.

Myssykän malli on oikeasti mitä mainioin ja ohje on selkeä, joten hivenen paksummasta langasta tästä voisi tulla oikea kaunotar.

***

In Finland we have now cold spell in spring. What will the passionate knitter do then? Of course she'll knit springlike cap!

I found this beautiful pattern from Ravelry. Novita Wool yarn was similar to suggested yarn but unfortunately it became flattened after washing and blocking. The final result is usable in windless and sunny weather or it can be used as an onion bag.

3 kommenttia:

 1. No mutta sehän on juuri sellainen kuin pitikin eli hieno takatalven pipo! Sipulipussi on paljon suurempi, joten kyllä minä sanoisin tuota pipoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Olen semityytyväinen. Neulemalli on upea, mutta lanka jättää nyt kyllä kylmäksi sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti.

   Poista
 2. Hieno väri, sopii sinulle mainiosti! Tämä oli nopea neule.

  VastaaPoista