sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Trio


Kävimme Helenan kanssa eilen Tallinnassa tapaamassa Annaa ja Kristiinaa. Suunnitelmamme olivat selvät: perinteeksi tullut ostoskierros Tallinnan parhaissa lankakaupoissa, neulekolmikkomme kuvaaminen ja yhdessä neulominen.


Ostimme viime syksynä Karnaluksista samaa lankaa, ja päätimme tehdä siitä omanlaisemme neuleet. Helena sai valmiiksi omansa ensimmäisenä, Anna toisena ja minä kolmantena. Neuleet nimettiin Trilogiaksi, ja eilen oli vihdoin mahdollista kuvata ne yhdessä. Kiitokset Kristiinalle kuvista!

Ostoksilla kävimme Karnaluksissa, Wool & Woollen -kaupassa ja Pronksi lõngapoodissa. Tällä kertaa ostoksia kertyikin runsaasti, sillä edellisestä käynnistä oli kulunut paljon aikaa ja ostoslistalla oli pituutta:


Ruskea Aaden artistic 8/2 on tarkoitettu tilaustyöhön, samoin neljä kerää Dropsin Alpacaa kuvan alareunassa. Niiden seuraksi ostoskoriini sujahti 3 kerää Austermannin Kid Silk -lankaa ihan vaan varmuuden vuoksi, kun edellisessä kerralla en tätä kaunista harmaata mohair-lankaa saanut lisää lankavarastooni. Mielenkiintoisin löytöni oli kuitenkin Austermannin Algarve Grande -merseroitu puuvillalanka (50 g/50 m). Langan rakenne on kaapelimainen, ja se on hivenen paksumpaa kuin Novitan Tennessee.


Tätä herkkua lähti mukaani kaksi tukkupussia: 10 turkoosia ja 10 helmenharmaata kerää. Nyt ei enää tarvitse mennä tuijottamaan kaurapuuro -lankaa ruokaostosten yhteydessä! Odotan jo malttamattomana, että saan pian Algarve Granden puikoilleni. Ennen sitä minun on kuitenkin saatava keskeneräinen Uppercut valmiiksi, ja käynnistettävä eräs tilaustyö.

Lankojen lisäksi ostin lisää Addin puikkoja, vetoketjuja ja nappeja.


Tallinnassa oli eilen kylmää ja tuulista, ja siksi kiiruhdimme pian Kloostri Ait -nimiseen ravintolaan takkatulen ääreen lämmittelemään, syömään, neulomaan ja puhumaan neuleista.
Aitäh Anna ja Kristiina! Kiitos Helena!


Yesterday I and Helena travelled to Tallinn. We met Anna and Kristiina and together we visited Karnaluks, Wool & Woollen shop and Pronksi yarnshop. Kristiina photographed our Trilogy-knittings and of course we knitted together.

Thank you Anna, Kristiina and Helena for a pleasant day!

7 kommenttia:

 1. Kiitos matkaseurasta Mia! Uskalsit kuvata ostoksesi, omani ovat vielä kasseissa odottamassa kun kerään vielä hieman rohkeutta katsoa mitä kaikkea sitä tulikaan hamstrattua ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Kieltämättä langan määrä hirvitti minuakin, mutta noita tilaustyölankojahan ei lasketa, ja puuvillalankaa olen harkinnut hankkivani jo kuukauden ajan. Hyvät ostokset, hyvä reissu, hyvä mieli :)

   Poista
 2. Kiitos kovasti seurasta! Otetaan joskus uusiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Toivottavasti nähdään pian!

   Poista
 3. Olette kuin kolmoset harmaissanne! :) Ihanat ostokset.

  VastaaPoista