maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tunika vai mekko? / A tunic or a dress?

Uppercut on nyt valmis!
Malli/Pattern: Top Stykke / Uppercut by Geilsk
Lanka/Yarn: Geilsk 100% Thin wool
Puikot/needles: 3,5 mm
Olin katsellut Ravelrystä muutamia kertoja Geilskin upeita neulemalleja ennen lokakuista tapaamistamme Helenan kanssa. Helena oli kovin innostunut Uppercutista, ja tuo innostus taisi tarttua minuunkin, sillä yhteisen tuumailun jälkeen minäkin huomasin ostaneeni langat ja ohjeen Uppercutiin. Olemme huomanneet, että neule- ja lankamakumme ovat jossain määrin yhteneväiset, joten näitä "samis" -neuleita saattaa olla jokunen vielä tulossa.
Uppercutin neulominen sujui kutakuinkin ongelmitta, kun ohje oli lopulta kirkastunut minulle. Jouduin purkamaan alun muutamia kertoja, ja lopulta Helena selvitti minulle, miten etuosan laskokset neulotaan. Oli minun onneni, että Helena oli aloittanut omansa hieman aikaisemmin kuin minä. Ravelryssä on nähtävissä monenlaisia lopputuloksia siitä, miten monella tavalla englanninkielisen ohjeen voi ymmärtää.Jouduin lopettamaan Uppercutin neulomisen parikymmentä kerrosta ennen kuin ohje neuvoo, sillä tunikasta meinasi tulla mekko. Tiesin toki jo ennalta, että neulekäsialani on löysää, mutta en osannut ennakoida, että neulos venyisi näin paljon. Jälkiviisaana voin todeta, että neljänneksen pienempi puikkokoko olisi ollut tällä kertaa parempi. Nyt neulos on hivenen liian harvaa.Mutta tällä mennään. Olen tyytyväinen.The Uppercut is finally finished. It became almost too long and I had to stop knitting earlier than the instruction suggested. My knits are quite loose and I should have used smaller needles but I didn't. Nevertheless I'm happy with my Uppercut.

12 kommenttia:

 1. Tunikamekko (olisiko se niin?) on todella kaunis! Laskokset istuvat nätisti. Tuolla kelpaa näyttäytyä vähän fiinimmissäkin paikoissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Uppercutia oli kiva neuloa! Toivottavasti tämä ei jää kaapin perän koristeeksi.

   Poista
 2. Hieno!!! Voit käyttää kumpana vaan, omani on selkeästi tunika. Pitää joskus vertailla neuletiheyksiä, kunhan taas törmäillään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Huomasitko, että minun versiossani etuhelma on pidempi kuin takahelma. Neulon nurjat silmukat vieläkin löysemmin kuin oikeat.

   Poista
 3. Hieno on! Malli on kivan yksin kertainen, ja mitta toimii niin mekkona kuin tunikana. Itse tykkään tuollaisista "välimitan" vaatteista kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Minäkin pidän välimitan vaatteista, vaikka toisaalta hieman vierastan lyhyitä helmoja.

   Poista
 4. Voi että on kaunis! Eikä ole mielestäni liian harva, päinvastoin, se saa aikaan jotenkin keijukaismaisen vaikutelman. Kevätkeiju :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos AnniKainen! Kuinka imartelevaa...

   Poista
 5. Kaunis on tunikamekkosi!
  Ihailin tuota mallia jo Helenan blogissa :)

  VastaaPoista