tiistai 14. kesäkuuta 2011

Lankaturistina kotimaassa

Olen ollut viime aikoina aika tavalla virolaisten lankojen pauloissa. Syitä on ollut kaksi: saatavuus ja hintataso. Vaikka asun pääkaupunkiseudulla, Suomen tasolla hyvän lankatarjonnan äärellä, ei täältä kotimaista villalankaa juuri löydä tai sitä on tarjolla hyvin rajattu valikoima. Lahden taakse on helpompi ja nopeampi matkustaa lankaostoksille kuin suomalaisiin tehtaanmyymälöihin. Tänään olen tehnyt suuren korjausliikkeen ja toteuttanut pitkäaikaisen haaveeni käydä lankaostoksilla täällä:


Olin käymässä autolla kotiseudullani sukulaisvierailulla ja paluumatka ajoittui arkipäivälle eikä ollut kiire, joten 30 km:n piipahdus matkan varrella oli mahdollista. Tässä ovat ostokseni:


Liukuvärjättyä ja meleerattua karstavillalankaa 140 TEX x 2 (100g = 350m) 430g, sävynä farkkusininen.


Meleerattua karstavillalankaa 140 TEX x 2 (100g = 350m) 420g, värit liukuvat tummanharmaasta vaaleaan harmaaseen.


Liukuvärjättyä ja meleerattua karstavillalankaa 140 TEX x 3 (100g = 230m) 420g. Näistä neulon ensi talveksi pojilleni lapaset ja sukat.

Kaikki langat löytyivät tarjouslaareista, joten ostokset olivat edullisia. Luonnonväriset langat maksoivat 35 €/kg ja värjätyt 40 €/kg.

Kävin vielä toisessakin paikassa, nimittäin täällä:


Täältä lähti mukaan vain kankaita. Värit tuskin yllättävät, mikäli tunnette vähänkään makuani.


Tarkoitukseni oli tutustua pellavalankoihin ja erityisesti Wolli -nimiseen villapellavalankaan, mutta se ei tällä kertaa minua juurikaan innostanut, vaikka lanka tuntui miellyttävältä. Täällä matkaseurani sai myös hieman jaloitella ja tutustua maalaistalon pihapiiriin, vaikka satoi.


Ostosreissuni Savon sydämessä onnistui hyvin, ja aion käydä näissä kohteissa uudestaan, kunhan seuraavan kerran kuljen ohi sopivana viikonpäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti