tiistai 28. kesäkuuta 2011

Edistymisiä

Vietimme keskikesän juhlaa Oulussa. Matkustimme sinne autolla ja matkojen aikana sain neulottua takkiani tähän pisteeseen:


Lankaa on jäljellä enää yksi kokonainen kerä sekä koetilkusta purettu pieni nyssäkkä. Hihoilla on nyt pituutta hieman kyynärpään yli ja helma yltää ylälantiolle. Toivon, että saisin hihat 3/4 -pituuteen ja helmaan ainakin yhden mallikerran.


Ompelutöiden suhteen olen ollut ahkerampi. Tänään valmistuivat kivat kesäasut pojilleni juuri sopivasti, kun Etelä-Suomea hellii hellejakso. Shortsit ovat Eurokankaan Tomppa -puuvillagabardiinia ja T-paidat JNY-designin kuviollista trikoota, jota olen ostanut Metsolasta Oulusta.Isompi pojista sai shortseihinsa oranssit tikkaukset ja pienempi vihreät. Isomman shortsikaava on peräisin Ottobrestä ja pienemmän Suuri Käsityö lehdestä 5/2004. T-paitojen kaava löytyy uusimmasta Ottobre-lehdestä.


Olen havainnut, että tämän ikäiset pojat on kuluttavat leikeissään housunpolvet nopeasti rikki, joten housuja ei kannata tehdä pehmeistä tai ohuista kankaista. Kesähelteelläkin suosin housunlahkeita, jotka ulottuvat polvien yli. Näin säästymme monelta murheelta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti