perjantai 10. kesäkuuta 2011

Vesiputous

Nyt se on valmis!


Malli: oma sovellus kahdesta mallista The Chiton Pullover by Melissa Wehrle ja Metall by Anna
Lanka: Schachenmayr nomotta Brilliant (viskoosia 58%, puuvillaa 42%, 50g/110m) 350 g
Puikot: 3,5 mm


Molemmat mallit on julkaistu lehdessä, The Chiton Pullover löytyy Knitscene -lehdestä (winter/spring 2011), ja Metall Käsityö -lehdestä (syksy 2010).

Toppi on neulottu pyörönä alhaalta ylös kädenteille saakka, sen jälkeen miehusta ja selkäosa on neulottu erikseen. Jotta pääntiestä on saatu vesiputousmainen, miehustassa on tehty silmukanlisäyksiä sekä keskellä että pääntien molemmin puolin. Olalle on neulottu lyhennettyjä kerroksia muotoa antamaan. Olkasaumat on yhdistetty neuloen.


Topin sivuihin on neulottu ainaoikein -pystyraita, minkä vieressä on tehty lisäyksiä. Pystyraita on yllättävän tehokas keino hoikentaa topin linjaa ja ryhdistää koko olemusta.


Olen tyytyväinen lopputulokseen, mutta toivon, ettei toppi venyisi käytössä enempää, sillä neulos on aika painavaa. Välttääkseni ikävät yllätykset laitoin sen kosteana hengarille kuivumaan ja venytin topin tarkoituksella mittaansa.

Mitähän sitten neuloisi, pellavaa vai puuvilla-pellavaa?

4 kommenttia:

 1. Kiva siitä tuli! Mitä tekisit pellavasta? Onko puuvilla-pellava idea myös olemassa? Neulon itse juuri nyt pellavaa.

  VastaaPoista
 2. Anna: kiitos! Idea on sekä sinikirjavalle pellavalangalle että puuvilla-pellavalle. Pellavassa on tosin ilmennyt melkoinen ongelma, josta taisin sinulta kerran jo kysyä: lanka kiertyy pahasti edelleen, vaikka olen kerinyt sen pois kartiolta. Samoin neulottu tilkku vääntyy vinoneliöksi vielä pesunkin jälkeen. Edessäni on siis melkoinen haaste, josta aion blogata, kunhan palaan kotikoneen ääreen.

  Irmelie: kiitos!

  VastaaPoista
 3. Mia, se tarkoittaa, että langassa ei ole tiukka kierto. Liettuassa minulle kerrottiin, että jos kierto on löysä, sitten neule on vino (ruutusta tulee vinoneliö jne). Sellainen pellava sopii virkkaamiseksi tai koneella neulomiseksi. Mutta voitkin suunnittella jotain sellaista, jossa käyttäisit tämän ominaisuuksen. Joku huivi tai kietaisujakku, täytyy viela harkita. Tuo ohut pellava (sininen, jonka annoin sinulle ja vihreä, jota neulon nyt) ei mene vinoon, neulon aivan rauhallisesti.

  VastaaPoista