lauantai 2. heinäkuuta 2011

Ukkospilvi / Thundercloud

Helle jatkuu, mutta ukkoskuuroja on luvassa. Ukkospilven sininen neuletakkini on nyt valmis ja se näyttää tältä:


Lanka/yarn: Katia Linen (53 % puuvillaa/cotton, 47 % pellavaa/linen, 50g/112m) 350 g
Puikot/needles: 3,5 mm.


Lankaa oli mukavaa neulottavaa. Se oli pehmeää, mutta kuitenkin jämäkkää, ja se luisti hyvin sekä KnitPron että Addin puikoilla. Lanka sopii hyvin pintaneuleisiin, sillä se muodostaa neuloksesta kolmiuloitteista pintaa. Lanka nousee ehdottomasti yhdeksi suosikikseni.


Langassa on myös, ikävä kyllä, heikkouksia. Löysin valitettavan paljon solmuja keristä: peräti viidessä kerässä seitsemästä!  Langanpäiden päättely pyöröneuleessa on hankalaa. Jatkosta on vaikea saada näkymättömäksi, sillä huomaamatonta paikkaa jatkamiselle ei ole. Toivon, että kaikki päättelemäni langanpäät pysyvät näkymättömissä myös käytön ja pesun jälkeen. Toivottavasti käyttämäni värierä oli poikkeuksellisen solmuinen. Lisäksi harmittelen langan värikartan suppeutta sekä Katian lankojen saatavuutta Suomessa.

Seuraava neuletyö on jo pompannut puikoille. Tässä kurkistus tulevaan:


Blogini tilastot osoittavat, että olen saanut lukijoita myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Yritän tästä eteenpäin huomioida heidät lyhyellä englanninkielisellä tiivistelmällä päivityksestäni.


This cardigan is inspired by Anna and her pattern Klassikaline-2, though I have made all the calculations by myself and the lace pattern is different than she has used.

I am quite satisfied with the cardigan. The yarn is very recommended too. It’s easy to knit and makes very beautiful texture. But one problem did arise with the yarn. There were knots almost in every ball.

4 kommenttia:

 1. Kesäneuleesi on todella kaunis.

  VastaaPoista
 2. Irmelie: Kiitos! Tähän jakkuun meinasi tulla sama pitsikuvio (ja samasta kirjasta löydettynä)
  kuin sinun toppiisi. Hyvin toimii tämäkin kuvio.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka hieno siitä tuli! Värinkartasta olemme puhuneet paljon, en käsitä, miksi Katialla se on niin supea (koskee toisiinkin lankalaatuihin, esim. viskoosi-puuvilla sekoitukseen). Kummallista, ei langassani ollut mitään solmuja. Varmaan oli huono tuuri. Yritän aina peittää langanpäät ainaoikein neuleeseen tain helmineuleseen:). Millaisesta langasta neulot uutta neulettasi?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anna! Olen itsekin tyytyväinen. Suomessa sanotaan maanantaikappaleiksi sellaisia tuotteita, joissa on virheitä, joten ilmeisesti käyttämäni erä oli sellainen. Mallitilkku on Tennesseetä, harmi vain, että tuota tummansinistä on liian vähän wrapiin, mutta ehkä toppi siitä tulisi. Katsotaan.

  VastaaPoista