sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Houkutuksia / Temptations

Ajattelin ensin, etten tunnusta tätä. Mutta tunnustan kuitenkin. Kävin eilen täällä:


Arvatkaapa, ostinko lankaa?


No, ostinpa tietenkin.

Sitten on selitysten vuoro. Vietän juuri perheetöntä viikonloppua, ja aikeeni on selvät: neulomista, ompelua ja laiskottelua sopivassa suhteessa. Koska neulomisharrastukseni on muuttunut myös sosiaaliseksi, tapasin heti vapaan viikonloppuni aluksi Helenan, tällä kertaa Helsingissä. Kävimme yhdessä tutkimassa Villavyyhdin lankatarjontaa. Muistissani toki oli edellisviikon langanmetsästysretki, mutta sitten silmäni osuivat sekä Villavyyhti -liikkeen näyteikkunan neuleeseen, että liikkeessä oleviin lankoihin, erityisesti tähän:


Mukaani lähtivät siis ohje, langat ja vielä kaksi kerää Geilskin Tweed -lankaa huivia varten. 


Kävimme myös Priimassa, kun kerran nurkilla olimme. Tosin vannottelimme jo toisiamme, ettei sieltä sitten mitään osteta. Mutta vastaan tulikin yllättäen juuri se tietty väri Aaden Artistic -lankaa, jota olin metsästänyt viikko sitten Raasikussa laihoin tuloksin.


Pakkohan tuokin oli kotiuttaa. Vyyhdin alla oleva neuleenalku oli jo purkutuomion alla, sillä viime viikolla ostamistani sinisistä mikään ei ollut oikeansävyinen, ja olin jo valmis luovuttamaan.

Toki neuloimme myös yhdessä hetken aikaa ja vaihdoimme neulekuulumisia, kun olimme löytäneet jonkinlaisen kahvilan lähistön suuresta uimahallista. Otan vastaan vinkkejä hyvistä kahviloista Priiman ja Villavyyhdin lähettyviltä, sillä käyn varmasti alueella toistekin samoilla asioilla. Kiitokset ja terveiset vielä Helenalle!


Yesterday I met with Helena and we visited new yarn shop Villavyyhti in Helsinki. My intention was to avoid impulse buy, but then I noticed the tunic at the shop window so I bought the pattern and the yarn (Geilsk Thin Wool) and two balls Geilsk Tweed Yarn for the scarf.

We visited also Priima because it is located near Villavyyhti.  I wound there Aade Artistic yarn with correct shade of blues for my test knitting. Last week I was hunting yarn in Raasiku but I didn't find the yarn with correct shade, so I had to buy it.

6 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauska, että sait lopuksi sopivan langan! Ja Geilsk lanka tuntuu kivalta, ainakin kuvassa. Onko näin, että jos ostat tietyn langan, saat ilmaiseksi ohjeen?

  VastaaPoista
 2. Joo Anna, nyt pääsen vihdoin jatkamaan Katiaa eikä tarvitse etsiä langasta oikeaa sävyä! Geilsk -lanka näyttää ja tuntuu hyvin samanlaiselta kuin lanka kolmiohuivissani. Ohje maksoi myös, ja se myydään vain lankojen kanssa. Näin ainakin ymmärsin, ja näin asia esitetään myös Ravelryssä.

  VastaaPoista
 3. :) Kiitos seurasta, oli kivaa! Huh, nyt vasta katsoin kassakuittia ja olihan siinä tosiaan ohjeestakin veloitettu. Eikä muuten ollut edes kovin edullinen ohje, joten toivottavasti se on hyvä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos itsellesi Helena! Tekisi oikeastaan mieli jo aloittaa tunikaa. Mutta yritän sitkeästi tehdä alta pois jo aloitetut neuleet.

  VastaaPoista
 5. Mia, kiitos vastauksesta. Kysyn sen takia, että lankakaupan poliitiikka kiinnostaa. Menitassa annettiin ohje ilmaiseksi, jos hankii lankaa. Ainakin muistan niin. Nyt Lõngamaaniassa tehdään myös näin, että voi ostaa ohjeen eriksen tai jos ostat langat, ohje tulee mukaan: http://www.longamaania.ee/category/patterns/lang/en/

  VastaaPoista
 6. Anna, kyse on enemmän suunnittelija Bente Geilin valitsemasta politiikasta omien malliensa suhteen. Tanskassa on paljon neulesuunnittelijoita, joilla on myös oma lankakauppa ja lankamerkki, he siis ovat brändänneet itsensä. Tämä on se tapa, jolla he pyrkivät myymään suunnittelemiinsa malleihin vain omia lankoja. Tietysti myös Villavyyhti on myös oman valintansa tehnyt, kun on ottanut valikoimiinsa Geiskin lankoja ja Bente Geilin malleja.

  VastaaPoista