maanantai 10. lokakuuta 2011

Old-school Teacher

Tämä mekko odotti kauan valmistumistaan ompelupöydälläni ajanpuutteen vuoksi.


Kaavan nimi osui naulan kantaan ja mekon pelkistetty muotokieli myös. Mekko on uusimmasta Ottobre design woman -lehdestä (5/2011), ja kangas on kaivettu Eurokankaan halpalaarista, minkä kyllä huomasi. Periaatteessa kangas oli ihan ok villasekoitekankaaksi, mutta oli hyvin itsepäistä laadultaan, eikä muotoutunut prässäämällä nätisti yhtään mitenkään.


Mekko kuvattiin autenttisessa ympäristössä ;). Pahoittelen sekavaa taustaa.


Tästä ompeluksesta jäi kyllä vähän halju fiilis, sillä malli oli kuitenkin kohtalaisen työläs. Laadukkaammalla kankaalla tämä mekko olisi nyt työvaatteitteni aatelia.This dress waited for awhile at my sewing desk. The pattern is from newest Ottobre design woman -magazine (5/2011). The design of this dress is plain and minimalistic, and that is so my cup of tea. The name of the pattern suits me too. The photos are taken in authentic environment. Next time I'll use wool fabric with better quality to get better shaping.

2 kommenttia:

  1. Eli kankaisiin kannattaa panostaa? Minusta tuo näyttää kyllä tosi kauniilta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Helena! Kaunis se onkin, mutta minun silmäni näkee siinä tällä hetkellä vain ne vähemmän onnistuneet kohdat.

    Kankaista ei aina tiedä. Olen tehnyt palalaareista laadukkaita löytöjä, ja toisaalta ostanut kallista kangasta erikoisliikkeistä ja saanut silkkaa sutta. Tässä mekossa kangasta pitäisi voida silittää ja höyryttää muotoon, ja sitä ominaisuutta ei voi kaupassa mitenkään testata. Käyttämäni kangas tuntuu käteen hyvin pehmeältä, ja sen villapitoisuus on korkea, ja silti kangas ei muotoutunut riittävästi.

    VastaaPoista