sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Lankametsällä Raasikussa/ Yarnhunting in Raasiku

Kuten Anna jo blogissaan kertoi, olin taas käymässä Tallinnassa. Tällä kertaa myös perhe oli mukana syyslomaa viettämässä. Koska matkustimme Tallinnaan poikkeuksellisesti arkipäivänä, oli tietenkin loistava tilaisuus käydä Raasikussa Aaden tehtaanmyymälässä. Anna toimi oppaanamme ja mukana Raasikun retkellä olivat Ave, Kristiina ja hänen pieni poikansa. Kiitokset ja terveiset Teille kaikille! Olen teile väga tänulik, Anna, Ave, Kristiina ja Marco!

Itse tehtaasta tai tehtaanmyymälästä en muistanut kuvia ottaa, olin niin vironvillan lumoissa ;) Jälkeenpäin sentään tajusin kuvata osan seurueestamme. Kuvassa ovat Anna ja Ave.


Hassua kyllä, ostimme kaikki taas samaa lankaa, turkoosia 8/3. Rakentelimme ostoksistamme ja Annalle sekä Avelle antamistani tuliaisista hauskan sommitelman kahvilan pöydälle. Kerron noista pusseista myöhemmin lisää.


Minun turkoosini tulee puikolla olevaan tilaustyöhön, mutta on mielenkiintoista myöhemmin nähdä, mitä muut langoistaan neulovat.

Oma saaliini on tässä:

Myönnän, että mopo karkasi tällä kertaa käsistä. Nuo vyyhdit näyttävät kuvassa hyvin viattomilta, mutta ne eivät ole sitä, sillä osa niistä sisältää lankaa jopa 300 grammaa! Jatkossa onkin syytä keskittyä ostosten sijaan neulomaan langavarastoa laihemmaksi.

Piipahdin myös Karnaluksissa ja Abakhanilla nopeilla ompelutarvikeostoksilla, ja pyörimme perheen kanssa vanhankaupungin kujilla. Kävimme myös Viron ulkomuseossa Rocca al Maressa, jossa oli vain osa rakennuksista auki. Paikka oli niin mielenkiintoinen, että palaamme sinne uudestaan kesäaikaan.


Lopuksi vielä näkymä hotellimme ikkunasta. Nuorempi pojistani oli sitä mieltä, että kuvan tornit olivat raketteja :)
I was in Tallinn again, with my family this time. Because we travelled to Tallinn in the middle of the week, it was possible to visit Raasiku yarn factory. So I met Anna, Ave, Kristiina and Marco, and Anna guided us on the trip.

We all bought the same colour by chance and we made the still life at the table of cafeteria and took photos. I'll tell you more about those little bags later.

My yarn hunting trip to Raasiku was very prolific, but from now on I must concentrate on knitting instead of buying yarn. My yarn stash is well-fed now and there's no need to get it bigger.

We had a clear view of the old town from our hotel room window (two last pictures). In my youngest son's opinion there were some rockets in Tallinn old town :)

5 kommenttia:

 1. Kiitos seurasta, Mia! Toivottavasti järjestämme pian taas yhteisneulomisen! En tiedä vielä, mitä teen turkoosista, mutta tyttäreni heti piti pätkävärjätystä sinisestä langasta ja nyt neuvottelemme tilauksesta.

  VastaaPoista
 2. Upea lankalajitelma,täytyypä vaan lakonisesti todeta, että onneksi en päässyt mukaan... Siinä sitä riittää neulottavaa :)

  VastaaPoista
 3. parempi myöhään, kuin... :) näin tämän tekstin vasta nyt. oli hauska tavata - toivottavasti löysitte jotain kivaa tekemistä tallinnassakin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin, Kristiina! Toivottavasti Raasikun ostokset olivat onnistuneita. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen lankoihin. Olen neulonut kohta kolme vyyhtiä.

  VastaaPoista