perjantai 6. tammikuuta 2012

Ompeluvimmaa II / Sewing mania II

Koska neulon usein automatkoilla ja käyn neuletapaamisissa, en halua kuljetella keskeneräisiä neuleitani epämääräisissä pusseissa. Tarvitsen siis neuleiden kuljetusta varten erillisen kassin tai pussin. Tänään olen ommellut kahdenlaista versiota koekäyttöön.


Ensimmäisenä esittelen erikoisen yksikahvaisen kassin, jonka nimi on Two-Kates project bag ja se on peräisin Kate Daviesin blogista. Sivuilta löytyy ladattava ompeluohje kuvineen.Tässä kassissa on tilaa peräti kuudelle kerälle Rauma Finull -lankaa. Itse kassi on ommeltu Ikean paksusta verhokankaasta ja se on vuoritettu ohuella yksivärisellä puuvillakankaalla. Tämä versio pysyy hyvin ryhdissään ja se jää tukevan oloisesti pystyyn.


Toinen versio on ommeltu Eurokankaan käsityöpuuvillakankaista, jotka ovat laadultaan peruslakanakankaan vahvuisia. Tämä kassi ei seiso niin ryhdikkäänä kuin edellinen, ja olisi ehkä pitänyt tukea tukikankaalla.Tässä vielä Two-Kates -kassit litteänä, jotta hahmotatte niiden vekkulin muodon.


Sitten kokeilin perinteisempää kässäpussia. Pussien koko on on noin 40 cm x 30 cm, ja ne on vuoritettu. Vuori kääntyy pussin oikealle puolelle nauhakujaksi. Näin lokakuussa tämänkaltaisia pusseja myynnissä eräässä lankakaupassa ja pitihän sitä ideaa lainata.


Hankin huomenna näihin vielä iloisenväriset nauhat ja sitten pääsen kokeilemaan, kumpi malli toimii käytössä parhaiten.


Because I knit also in cafererias with my knitting friends and in cars or buses, I'll need a proper bag to my knitting projects. Today I have sewed two versions. First is Two-Kates project bag by Kate Davies. You can find also very good tutorial in her blog. Another bag is actually a pouch closed with a drawstring. Tomorrow I'll get drawstrings to these three pouches and then I'll test witch version acts best.

2 kommenttia:

  1. Jahas, huomenna siis myös kangaskauppaan :) Minusta tuntuu, että minäkin olen nähnyt tuollaisia pussukoita jossakin...

    VastaaPoista
  2. Nostalginen olo! Teimme alakoulussa samansorttiset pussit käsitöille. omani lienee teini-iän kaikkitietävyydessä heivattu menemään.

    Antoisia neulehetkiä kauniiden pussukoittesi äärellä!!

    VastaaPoista