lauantai 21. tammikuuta 2012

Työn alla Trilogia III/Trilogy, part III in process

Trilogian kolmas osa valmistunee pian. Niille, jotka eivät vielä tiedä, mistä Trilogiassa on kyse, voivat lukea lisää täältä, tai täältä tai täältä.

Trilogy, part III will be completed soon. If you want to now why this cardigan has such a name please look here, here or here.Neuleen malli on oma. Jakussa ei ole saumoja, hihat muodostuvat raglanlevennyksillä, ja neulomissuunta on ylhäältä alas. Tavoittelen yksinkertaista, mutta hyvin istuvaa neuletta. Regia Stretch Color -lanka tekee istuvuuden tavoittelemisesta helppoa, sillä lanka on kuin kuminauhaa: se joustaa ja tekee myös neuloksesta hyvin joustavan.

This is my own pattern. It is seamless with raglan sleeves and knitted top-down. I'm seeking a simple cardigan with perfect fit.  Regia Stretch Color - yarn makes it very easy because it is highly elastic yarn.


Kokeilin langalla useita erilaisia pitsineulemalleja ja palmikkoja, mutta mikään ei tuntunut sopivan siihen. Langan joustavuus veti palmikot ja myös pitsit rumasti kasaan. Siksi päädyin sileään neuleeseen ja siinä langan kaunis, eläväinen väri pääseekin parhaiten oikeuksiinsa.

I tried on many lace patterns and cables but they didn't work out well because of the flexibility of the yarn. The stockinette stitch was the best choice for this cardican and at the same time beautiful and lively colour of this yarn will stay visible.


Hihansuihin halusin kuitenkin jotakin jujua. Voi olla, että neulon myös helmaan osion aaltopitsiä.

There will be The Feather an Fan pattern in cuffs and perhaps in edge too.

6 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä! Sileä neule saa tuon langan oikeuksiinsa. Aaltopitsiä myös helmaan, ainakin minä tekisin niin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Helena! Aaltopitsi toimi yllättävän hyvin Regiassa. Kyllähän jakku näyttäisi tasapainoiselta, jos helmassakin olisi pitsireuna.

  VastaaPoista
 3. Tuleepa kaunista! Tuo aaltopitsi on nättiä ja lankakin näyttää mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 4. Niin, se on tulossa! Aaltopitsi sopii langalle, joka ei ole täysin yksinvärinen. Tässä tapauksessa pitsi korostaa yksinkertaista eleganttia mallia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Anna! Yritän nyt pitää kiirettä sen kanssa, että saan sen pian valmiiksi ja kuvat blogiin. Muitakin neuleita on jo mielessä...

  VastaaPoista