torstai 14. kesäkuuta 2012

Turkooseja asioita / Turquoise things

Pikainen tervehdys lomakiireiden keskeltä! Coachella on ollut jo tovin valmiina, ja olen käyttänytkin sitä parina päivänä. Kuvauspaikka oli poikkeuksellisesti myös valittuna, mutta haasteeksi muodostui kuvaajan ja kuvattavan keskinäiset aikataulut. Ei ole ollut mahdollista saada miestä kameran taakse sellaiseen aikaan, että kuvaaminen olisi ollut mahdollista. Suuremmat kuvaussessiot täytyy siis nyt jättää tällä erää, ja joudutte tyytymään takapihallamme räpsittyihin pikaotoksiin.

A quick holiday greeting! Coachella has been ready for a while, and I've used it a couple of days. I was chosen  fine place to photograph it, but it has not been possible to get anyone behind the camera. Larger photo shoots must be left at the moment for now, and you will have to do with instant images in our backyard.Malli/Pattern: Coachella
Lanka/Yarn: Hjertegarn Blend Bamboo (70% Bamboo, 30% Cotton, 150 m/ 50 g) 170 g
Puikot/needles: 3,5 mm

Bambulanka venähti ja löystyi paljon, kuten oli ennalta odotettavissa. Näin jälkeenpäin voin todeta, että pienempi koko olisi riittänyt mainiosti, jolloin topin pääntie ei olisi näin avara, vaikka käyttämäni lanka olikin ohjeessa mainittua ohuempaa. Nyt alle on puettava jotain, ellei ole rohkealla tuulella.

Bamboo streched much as was to be expected in advance. In retrospect, I can say that the smaller size would be enough to perfect, the neckline would not be so large, even if the yarn I used was thinner as recommended yarn. Now there must be something under the top.


Minulle jäi lankaa jäljelle, joten on mahdollista, että neulon toisenkin, hivenen niukemman Coachellan. Mallihan on oikein kiva muuten.

I was left with yarn so much, so that it is possible that I knit another Coachella. I like the pattern a lot.


Muistanette Butterflies -jakun? Minua häiritsee nyt se, että kaula-aukko venyi tässäkin neuleessa liian suureksi, eikä jakku isku kunnolla päälläni. Diagnoosini on, että selässä on liikaa silmukoita. Onnekseni löysin Tallinnasta samaa värierää Austermannin Algarve Grandea, joten aloitin neulomaan pienempää kokoa Butterflies -jakkua. Onneksi tämä on nopeasti valmis, ja uudet laskelmat olivat helpot tehdä.

You may recall The Butterflies-cardigan? It bothers me that the neck of the cardi stretched again too much and the jacket does not fit. Diagnosis is that there are too many stitches in the back. Luckily I found the same color batch of this yarn  from Tallinn, so I started to knit the smaller size of the cardi. Fortunately, this is rapidly completed, and new calculations was easy to make.Vielä on näyttämättä perhosmekkoni, joka valmistui toukokuussa, mutta ei ole vielä päässyt käyttöön eikä blogiini.

I have not yet appeared my butterfly-dress. It was completed in May, but has not yet been able to use or in my blog.


Mekon kaavat ovat peräisin Moda -lehdestä 3/2008. Mekon erikoisuus on etukappaleiden pystysaumoihin piilotetut taskut, jonne mahtuu hyvin avaimet ja puhelin, sekä takakappaleen napitus. Tällä kaavalla olen tehtaillut mekkoja jo usean vuoden ajan ohuesta farkusta ja Marimekon puuvilloista, ja aina toimii.


The pattern of the dress is from Moda magazine 3/2008. The dress is a specialty of the vertical front pieces hidden pockets, which can hold a phone and keys, and buttons in the back piece. In this formula I have sewn several dresses for many years, and the formula will always work fine.
13 kommenttia:

 1. Kyllä olet taas tehnyt niin upeita neuleita kuin ompeluksiakin!

  VastaaPoista
 2. Tuo Coachella on kyllä kesäherkku. Ja melkoisella vauhdilla saat uutta aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irmelie! Nopeudessa taidan olla melko keskinkertainen, ja kannattaa huomioida, että sekä Coachella että Butterflies ovat enimmäkseen sileää neuletta ilman sen kummempia yksityiskohtia. Tiedän nopeampiakin neulojia :)

   Poista
 3. Coachellasta tuli tosi kiva! Ja väri on ihanan kesäinen, tulee mieleen liplattavat laineet. Myös mekko on kaunis.

  Minä tein muuten jokunen vuosi sitten myös rötsykauluksellisen kesäneuleen (silloin ne vielä onnistuivat), mutta pirtsakan mustana, hehheh. http://mustikkajatyrni.blogspot.fi/2009/07/markettilanka-rulettaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Kaunis on myös tuo sinun kesäneuleesi! Mulla on nyt joku merkillinen häiriö kehonkuvassani, kun koko ajan tulee liian isoa neuletta...

   Poista
 4. Hieno Coachella! Ei tuo selkäosa Butterflyssa minusta nyt mitenkään hirmu leveältä näytä, mutta ymmärrän kyllä, että harmittaa jos ei tullut täydellistä. Ja kaunis mekko myös, siinä on hienot napitkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Ehkä tuo kuva ei nyt kerro koko totuutta. Laitan jossain vaiheessa näytille paremmat kuvat.

   Poista
 5. Coachella on tosi hauska! Myös mekko perhosineen on kiva. Venähtikö Butterflyn selkämys käytössä? En ainakaan jakun livenä nähtyäni huomannut, että selkämys olisi mitenkään väljä. (Istuin melkein takanasi juhlassa!)

  En voi kuin ihailla ihmisiä, joilla riittää intoa ja kärsivällisyyttä tehdä uusi samanlainen neule vääränkokoisen tms. tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Anne, se on silkkaa hulluutta, jota myös perfektionismiksi kutsutaan.

   Tein aikanaan hääpukuuni seitsemän hihaa, jotta sain mieleiseni (talvihäät, mekko villamusliinia, johon huovutin ohuen silkkiorganzan päälle ohuen kerroksen villaa ja silkkikuitua). Tiedän, että saan ylisuurelle Butterflylle uuden, onnellisen omistajan.

   Poista
  2. ... niin, unohtui kertoa, että Butterfly venähti tosiaan käytössä, eikä edes pesu ja uusi muotoonkuivatus auttanut. Kun vaate on saumaton, ei voi mistään ottaa sisäänkään. Sovittelin jakkua neulomisen aikana usein ja hartaasti, mutta silti pääntie venyi enemmän kuin arvioin sen venyvän. Syynä on todennäköisesti se, että puuvilla on ominaispainoltaan painava kuitu, joten paksuna lankana Algarve Grande on raskasta ja neulos venyy helposti.

   Poista
 6. Kaunis mekko! Olen itsekin tehnyt samalla kaavalla itselleni mekon (joka on ihan lempparini), mutta eri kankaalla tulee ihan erilainen ilme - hauska nähdä muidenkin versioita! Ja Coachellassa on kiva yhdistelmä: ei ihan ensimmäisenä odottaisi painijanselkää vesiputouskauluksellisen topin kääntöpuolella. :)

  VastaaPoista
 7. Sinulle on jotain blogissani...

  VastaaPoista