maanantai 2. heinäkuuta 2012

Greetings from Minneapolis!

Tänä kesänä on perheellämme riittänyt niin paljon kiireitä, että blogiin kirjoittaminen on jäänyt. Puikot kuitenkin kilisevät tiiviisti koko ajan, ja olen tehtaillut sekä Coachella että Butterflies -neuleista istuvammat versiot. Näytän ne blogissani myöhemmin, kunhan pahimmat lomakiireet hellittävät.

Alkulomasta matkailimme Pohjois-Suomessa, ja juhannusviikolla ihmettelimme Kilpisjärven jäitä, hiirenkorvia koivuissa ja vaivaista + 6 C:n lämpötilaa.

Mutta nyt on allamme ihan toinen manner ja toisenlaiset olosuhteet: terveisiä helteisestä Minneapolisista, Minnesotan osavaltiosta!


Lämmintä täällä riittää tukaluuteen asti, sillä lämpötila huitelee lähellä 40 astetta (97 F tarkalleen ottaen tällä hetkellä). Jäätelökin sulaa käsiin, ennen kuin sen on ehtinut syödä. Silti lankakaupoissa myydään villaa, ja erityisesti merinoa monessa muodossa. Kuvassa taustalla näette ensimmäisen lankakauppani tällä mantereella: Knitter´s Palette Yarn Shop Lakevillessa, Minnesotassa.


Jututin myyjätärtä, joka kertoi, että kesällä lämpötila todella on hyvin tyypillisesti sadan Farenheitin kieppeillä ja lämpö on kosteaa. Talvella näin pohjoisessa kuitenkin on lunta ja pakkasta, joten villavaatteet ovat tarpeen täälläkin.


Kaupan valikoima oli laaja, ja tarjolla oli paljon liukuvärjättyjä, meleerattuja tai väriltään ns. semisolideja lankoja. Ei siis uutta auringon alla tälläkään kulmalla Tellusta.


Hinnat näyttävät euroalueen eläjälle tutuilta. Esimerkiksi Cascaden 220 -perusvillalankaa saa 9 $/kerä ja Malabrigon langat ovat samoin dollarihinnoiltaan hyvin samoja kuin Suomessa euroina. Ostoksissa siis säästää periaatteessa vaihtokurssin verran.

Mukaani lähti tuolta yksi kerä Malabrigon Arroyo -lankaa (100 % merinoa, 305 m/100 g), jota en ole nähnyt Suomessa ja ohje langalle huivia varten. Ystävällinen myyjätär keri langan kerälle valmiiksi. Langasta ei vielä valitettavasti ole kuvaa, mutta näette sen myöhemmin.Kävin myös Outlet-myymälässä, mutta tulin sieltä ulos samantien. Tarjolla oli vaatimaton valikoima olemukseltaan jo niin vanhahtavia lankoja, etten vaivautunut edes penkomaan.

Matkamme jatkuu täältä Minnesotasta vielä New Yorkiin, joten tarinaa paikallisista lankakaupoista on luvassa lisää.

Sorry, this time only finnish!

1 kommentti:

  1. Kiitos suuren maailman tuulahduksista. :) Olen bongaavinani hienon laukunkin ekasta kuvasta...

    VastaaPoista