maanantai 16. heinäkuuta 2012

Butterflies in Virginia

Matkamme jatkui Minneapolisin ja St. Paulin muodostamasta kaksoiskaupungista hieman pienempiin ympyröihin Virginiaan ja Lake Vermountiin, missä vierailimme miehen sukulaisten luona. Tiesin jo ennalta, että tällainen sukunimellämme varustettu kyltti löytyisi Virginiasta, mutta vasta kun näin kyltin omin silmin, keksin kuvata turkoosit neuleeni sen alla.

Our journey continued from twin cities Minneapolis/St Paul in slightly smaller circles of Virginia, and Lake Vermilion, where we visited the my husband's relatives. I knew in advance that such a sign with our last name could be found from Virginia, but it is only when I saw it with my own eyes, I made up shoot turquoise knitwear underneath it.


Malli/Pattern: oma/own Butterflies 2.0
Lanka/Yarn: Austermann Algarve Grande 320 g
Puikot/needles: 4 mm ja/and 4,5 mm


Neuloin tähän toiseen versioon selkeästi pienemmän pääntien. Myös jakun pituus lyheni, koska lankaa ei riittänyt pidemmälle.

I knitted this second version clearly the smaller neck. Shortening the length of the jacket, because the yarn is not sufficient for longer one.


Perhoset löytyvät samasta paikasta. Jouduin tosin piirtämään kaavion perhosista uudelleen, kun olin lomakiireissäni tuikannut alkuperäisen kuviokaavion  niin varmaan talteen, että se löytyi vasta, kun jakku oli jo neulottu.


Butterflies can be found in the same place. However, I had to draw a chart of butterflies again, when I put the original pattern so safe place, that it was not discovered until the jacket was knitted up.
Lankaa jäi  jäljelle kaksi metriä, joten tästä työstä ei jäänyt jämiä jäljelle nurkkiin pyörimään. Olen tyytyväinen.

Yarn was left of two meters, so this work didn't leave remaining leftovers. I am satisfied.Myös Coachella 2.0 kuvattiin miehen sukulaisten varaosaliikkeen kyltin alla.

Also Coachella 2.0 was photographed underneath the sign.


Malli/Pattern: Coachella

Lanka/Yarn: Hjertegarn Blend Bamboo (70% Bamboo, 30% Cotton, 150 m/ 50 g) 140 g
Puikot/needles: 3,25 mmMyös Coachella sai tiukemman ja ryhdikkäämmän version, sillä neuloin pienemmän koon ja vaihdoin myös neljännestä pienempiin puikkoihin. Myös topin helma lyheni samasta syystä kuin Butterflies: lanka loppui.

The Coachella got tighter and straight version, because I knit a smaller size, and I changed the needle into smaller quarters. The hem was shortened for the same reason as the Butterflies: the yarn ran out.


Kuvissa on alla turkoosi trikootoppi, jotta neuleiden pukeminen kadulla olisi mahdollisimman miellyttävää. Kuvauspäivän lämpötila oli noin 90 F ( ~ 33 C), joten hiki virtasi huolimatta vaatekerroksista.

In pictures I wear tricot tank top under the knits, in order to put on sweaters in the street would be as pleasant as possible. On that day the temperature was about 90 F (~ 33 C) and the sun was shining, so I was sweating despite the flowing layers of clothing.

Terveiset Virginiaan, ja kiitokset kuvausluvasta!

Greetings to Virginia, and thank you for allowing me to photograph your beautiful sign!

8 kommenttia:

 1. Kauniit ovat turkoosit neuleesi ja kuvauspaikka valittu mukavasti!

  http://hepsi20.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Vau, mikä kuvauspaikka! Neuleet istuvat nyt hienosti. Joko ensimmäisille versioille on löytynyt uusi omistaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne! Ei ole vielä uusia omistajia neuleilla, mutta kunhan palaan "sorvin ääreen", ajattelin pitää neulemyyjäiset työpaikallani. Voisin luopua muutamasta muustakin neuleesta.

   Poista
 3. Olet kyllä tosi ahkera, kun jaksoit kutoa molemmat uudestaan - onnea! Mukavilta ja istuvilta näyttävät molemmat.

  Kiva juttu, että matkanne näytti myös onnistuneen tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Noita neuleita oli ilo neuloa, sillä olivat nopeita. Lisämotivaationa oli saada kyseiset langat loppumaan, ja pois silmistäni ;)

   Poista
 4. Wautsi wau! Ei kaikilla ole todellakaan mahdollisuuksia poseerata oman nimensä alla :) Hienosti onnistuneet uudet versiot! Kyllä se vain niin on, että siitä toisesta kappaleesta tulisi varmaan aina himpun verran ensimmäistä parempi, mutta harvalla riittää energiaa toistaa samaa neuletta! Vaikka sun ensimmäisetkin versiot olivan hyvännäköisiä, niin kyllä nämä hieman naftimmat ovat kuitenkin selvästi paremmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Tämä oli harvinainen tilaisuus, jota en malttanut jättää käyttämättä. Onneksi omistaja suhtautui myös myötämielisesti kylttien alla kuvailuun.

   Huomasit varmaan oman pellavamekkosi kohdalla, että toisesta tulee parempi, kun siihen osaa jo miettiä modaukset varmalta pohjalta.

   Poista