sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mekkoja, mekkoja - Dresses, dresses

Pitkähkö kesälomani on lopussa, ja on aika palata töihin. Pitihän sitä muutama mekko ja tunika ommella surauttaa piristämään töihin paluuta.

My long summer vacation is at the end, and it's time to get back to work. Of course I had to sew few dresses and a tunics to brighten up my return to work.
 
Ensimmäiset kaksi meni verrytellessä ompelutaitoja. Molemmat ovat luottokaavoilla ommeltuja, ja nähty useaan kertaan blogissani muun muassa täällä, täällä, täällä ja täällä. Nämä valmistuivat ennen Vilnan matkaani, kuten täällä on nähtävissä.
 
These first two I sewed as practice. Both of these patterns are my favorites, and have been seen on several occasions in my blog, including here, here, here and here. These were finished before my trip to Vilnius, as we have seen.
 
 
Sitten mopo karkasikin jo käsistä...
 
Then it went out of control ...
 
 
 
 
 
 

Kahteen seuraavaan tunikaan tuli taskut sivusaumaan ja muutama nappi taskunsuuhun koristeeksi.
 
The next two tunic I sew side seam pockets and some buttons in the pocket mouth.
 
 
 
 
 
 
 ***


Kokeilin myös kokonaan uutta kaavaa (kansikuvan mekko, Suuri käsityö 4/2013), mutten ole varma noista puolipitkistä hihoista. Miehustan vastalaskoskaan ei ole ihan ominta eikä kaula-aukon koko. Voi olla, että tämä mekko kokee vielä täydellisen remontin.

I also tried a completely new dress pattern (cover pic dress, Suuri Käsityö 4/2013), but I'm not sure of those half-long sleeves. I don't like either bust pleat or the neckline. It may be that this dress is experiencing complete renovation near future.
 
 
Joka tapauksessa kyllä näillä kelpaa työrupeama aloittaa!
 
In any case, it is nice to start the work with these dresses!
4 kommenttia:

 1. No kyllä noilla kelpaa! Taskunsuiden napit ovat erityisen ihania! Oletko muuten muokannut tuota stitch detail-mekon kaavaa? Olen ajatellut yrittää sitä jossain vaiheessa, ja juuri törmäsin googlatessani joihinkin ulkomaisiin blogeihin, joissa mekon olkapäitä/hihoja moitittiin pienehköiksi. Oletko tehnyt sille jotain, vai onko se sinusta hyvä sellaisenaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! :)

   Kaksi mekkoa olen ommellut tuolla Stitch Detail-kaavalla, enkä ole sitä suuremmin modaillut olkapäältä. Olen aika siro hartioistani (ja iso lantiosta), ja yleensä joudun jotakin kaavoille tekemään. Tässä myös syy siihen, miksi käytän samaa kaavaa monta kertaa. Aina ei jaksa kikkailla uusien kaavojen kanssa.

   Mikäli muistan oikein, taisin yhdistää kaksi eri kokoa yhteen: ylös pienempi, alas isompi. Hiha oli työläs istutettava, sillä pyöriö on selkeästi pidempi kuin miehustan kädentiet. Taisin tehdä niin, että ompelin kertaalleen istutetun hihan tylysti uudestaan pyöriöstä 0,5 cm:ä ommeljuovan sisäpuolelta, vaikka tiedän hyvin sen pienentävän muutenkin niukkaa ja jyrkkää hihapyöriötä.

   Itse en pidä Stitch Detailin kaula-aukosta, sillä se on liian avara makuuni. Pellavasta ommeltuna se jäi vähän kuprulle, ja niin on käynyt myös lehteen kuvatulle mekolle, jos tarkkaan katsoo. Jos joskus vielä ompelen mekkoa kyseisellä kaavalla, nostan etukappaleen pääntietä reilusti ylöspäin. Rimpsut ja käsinkirjotun koristeompeleen olen myös jättänyt tylysti pois.

   Muuten mekkokaava on mitä mainioin. Ottobren ompeluohjeet ovat hyvin perusteelliset ja sopivat siten aloittelevallekin ompelijalle.

   Poista
  2. Kiitos näin perusteellisesta selvityksestä! Täytyy siis kiinnittää huomiota tuohon kaula-aukkoon myöskin.

   Minä muuten toistan usein samaa kaavaa (tai mallia) neuloessakin. Jos hyvä malli/modaus on löytynyt, niin suotta sitä vaihtaa :)

   Poista
 2. Oih, ihania kaikki! Ja minusta tuo viimeinen vastalaskoksineen ja hieman avarammalla pääntiellä näyttää oikein hyvältä! Anna sille mahdollisuus, heitä vaikka huivi kaulaan jos se tuntuu liian avaralta, siltä se ei kuitenkaan näytä.

  VastaaPoista