sunnuntai 18. elokuuta 2013

Purppurainen usva / Purple Haze

Yksi Passap -koneneule on nyt viimeistelty ja kuvattu.

One of the Passap -machine knittings is now finished and photographed.Malli/Pattern: Oma/own
Lanka/Yarn: Holst Garn Supersoft 100 % villaa/wool 190 g
Koneneulottu / knitted by machineTämä on perusneule raglanhihoilla, ja kun kerran omistaa kaksitasoneulekoneen, on resoritkin koneneulottu. Muuten kaikki on tehty niinkuin koneneuleet yleensä tehdään: osissa ja alhaalta ylös.

This is basic sweater with raglan sleeves, and once I have a knitting machine with a douple decker, the ribbings are also knitted in machine. Otherwise everything is done as usually with machine:  in parts and the bottom up.Käsinneulottua on ainoastaan pääntie, ja sinne on livahtanut pieni kirjoneuleraita. Niitä ei juuri näe Lepopuikolla.

I knitted by hand only the collar and there is a small and simple Fair Isle stripe. I hardly ever knit Fair Isles.

 
 
Kävimme kuvaamassa neuleen Helsingin keskustassa, ja yllätyin, miten miellyttävä villainen pusero oli aurinkoisena loppukesän päivänä. Lämmintä oli päälle 20 astetta, mutta paita ei hiostanut lainkaan tai tuntunut liian kuumalta. Päinvastoin, puseron lämpö suorastaan helli työhön paluusta kiristyneitä hartioitani.
 
We had a few photos at the center of Helsinki city, and I was surprised how comfortable woolen sweater was in a sunny late summer's day. The temperature was over 20 degrees, but the shirt didn't sweat or feel too hot. On the contrary, a warm sweater even took care my quite tight shoulders.

4 kommenttia:

 1. Tyylikäs paita, sopii varmasti tilanteeseen kuin tilanteeseen.

  Miuta niin harmittaa etten koulussa koneneulonnan kurssin jälkeen ehtinyt koneneuloa mitään isompaa vaatetta loppuun, yksi mekon takakappale vain valmistui ja joutuu nyt purkuun kun ei ole enää konetta jolla sais sen etukappaleenkin tehtyä :D

  VastaaPoista
 2. Kaunis pusero!

  Saman olen huomannut Turmerick-paitani kanssa, että sitä on mukava pitää myös kesällä. Ei hiosta. Sen neuloin Wollmeise Puresta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Minna, Emma ja Hepsi! :)

  VastaaPoista