torstai 4. heinäkuuta 2013

Farkkuhame ja Pikku Myy -mekko / The Denim Skirt and Little My Dress

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, perheeni lomamatka suuntautui tällä kertaa Kataloniaan. Enimmäkseen pyörimme Barcelonassa, mutta osan ajastamme vietimme Tossa De Marin hiekkarannalla. Matkalle piti saada uutta vaatetta, itseommeltuna tietenkin.

Olen etsinyt täydellisen istuvaa ja kaikin puolin mieluisaa hamekaavaa vuosia. Kuositteluissa en ole aina ihan onnistunut, tai lopputuloksessa on ollut väärä helmanpituus tai väärä kangas, mene ja tiedä. Tällä kertaa tuli nappisuoritus: perushame Suuri Käsityö -lehdestä 3/2011, perusfarkkukangasta ilman jousto-ominaisuuksia tai pesuja Eurokankaasta ja pieni pitsiliina kirpputorilta.


Tikkasin muotolaskokset näkyviin valkoisella ompelulangalla ja jätin helman huolittelematta. Leikkureunassa on suora ommel varmistamassa ettei kangas purkaannu liikaa. Takana on perusvetoketjuhalkio ja nappi.
Hame istuu kuin valettu, ja on päätynyt vaatekomerosta päälleni useita kertoja, legginsien kanssa tai ilman. Tätä kelpaa käyttää myös syksyllä.Sitten piti saada mukaan vielä mekko. Koska en juuri rusketu, en harrasta auringonottoa. Vaalea ihoni palaa herkästi, ja erityisen varovainen saan olla niskan ja rinnuksen kanssa, sillä ne jäävät yleensä kesävaatteissa paljaiksi. Tämä A-linjainen pellavamekko suojaa ne, mutta on mukavan vilpoisa myös kuumina kesäpäivinä. Kaava on peräisin Joka tyypin kaavakirja II:sta, ja se on yllättävän helppo ommella. Kangas on ohutta pellavaa Eurokankaan palalaarista.
Miehustassa on komeat vastalaskokset.
Solmukekaulus kootaan taakse suurella rusetilla. Tämä jos mikä on Pikku-Myy -mekko!


My apologies, but this time, I write only in Finnish. I'm just presenting my latest sewings.

4 kommenttia: