lauantai 16. maaliskuuta 2013

Rikke

Liityin  Rikke-jengiin!

I joined Rikke-gang!



Malli/PatternRikke Hat by Sarah Young
Lanka/Yarn: Louhittaren luolan Ahti / Knitlob's Lair Ahti (100% wool, 100 g /200 m) 80 g
Puikot/Needles: 3,5 mm ja/and 4,5 mm

Kädentaitomessuilla pari viikkoa sitten tämä lanka suorastaan huusi hyllystä tulla neulotuksi Rikke -pipoksi.

This thread called me to be knitted Rikke hat in handicraft trade fair two weeks ago.



Pipohan on suorastaan pyhä yksinkertaisuus: aina oikein -pintaneuletta suorana pötkönä ensin pienemmillä puikoilla (tosin pyöröneuleena), ja sitten isommilla. Päälaelle askarrellaan sädekavennus. Tämä ohje ei siis ole rakettitiedettä. Voisi jopa ajatella, että kokenut neuloja rakentaa tämän ihan omin voimin, mutta ei sentään. Rikke -pipo on saavuttanut huiman suosion Ravelryssä. Siitä on siellä esillä peräti 2727 versiota, ja se on tällä hetkellä sivuston seitsemänneksi suosituin pipo-ohje. Me neulojathan lisäksi olemme tunnollista porukkaa: emme varasta toistemme ideoita eikä ohjeita, ja ohjeen lähde mainitaan myös aina, kun esittelemme tuotoksiamme!

Rikke Hat is very simple to knit: garter stitch pattern straight first with smaller needles (although in circular knitting), and then bigger. In crown you just decrease. So this hat is not rocket science. One might even think that an experienced knitter can build this lovely hat on its own, but we don't. Rikke hat has achieved soaring popularity in Ravelry. It's been there for the present as much as 2727 version, and it is currently the seventh most popular hat instruction in the site. We kniteers are very conscientious folks: we do not steal each other's ideas or instructions, and reference source also mentioned whenever we present our output of!



Minäkin seurasin tunnollisesti Rikken ohjetta. Pipojen neulominenhan on toisinaan yllättävän haastavaa. Joskus on tuloksena liian pientä, joskus liian löysää. Liian löysä pipo valahtaa helposti silmille, varsinkin lyhyemmän frisyyrin kanssa. Louhittaren luolan Ahti oli ohuempaa lankaa kuin ohjeen suosituslanka, joten ohjeen seuraaminen tuotti päähäni sopivan lopputuloksen. Minun purppurainen Rikkeni on mitä parhaiten päässä istuva, mukavasti iso ja löysä pipo, jolla kelpaa mennä kevättalven vaihtelevissä säissä. Kiitokset ohjeesta Sarahille!


I also followed dutifully the instructions. Knitting hats is sometimes surprisingly challenging. Sometimes the result will be of too little, sometimes too loose. Too loose hat flashed easy on the eyes, especially with the shorter hair. Knitlob's Lair*s Ahti was thinner yarn than instuctions recommended, so following the notes gave a suitable outcome. My purple Rikke fits my head perfectly and it is comfortable and loose big hat to go in early spring weather. Thanks to Sarah for the notes!


2 kommenttia:

  1. Ihana siitä tuli! Ja vielä "oikeaoppisesti" vaihtelevan värinen, toisin kuin minun mössykkäni. Enkä ole edes noudattanut ohjetta ihan tarkalleen kai yhtään kertaa, koska langat ovat olleet selvästi eripaksuisia kuin ohjeessa. Mutta ohjeen periaatetta olen noudattanut, siis joustava aloitus ja puikkokoon vaihto.

    VastaaPoista
  2. Hieno! Minunkin Rikkeni on valmis, paitsi että siitä ei tullutkaan Rikke!!! Ajattelin huitaista vielä sen kaulurin valmiiksi ja kuvata ne sitten yhdessä, saa nähdä ehtiikö näillä lumilla...

    VastaaPoista