lauantai 25. huhtikuuta 2015

Rayonnant pullover


Malli/Pattern: Rayonnant pullover designed by Rosemary Hill
Lanka/Yarn: Sublime Yarns Organic Cotton DK 370 g
Puikot/Needles: 3,5 mm ja/and 3,75 mmPuikot kilisevät kiivaasti Lepopuikolla.

Needles are jingled vigorously in Lepopuikko.Tämä neulemalli on odottanut pitkään pääsyä puikoilleni. Aina on tullut joku muu mielenkiintoisempi malli, joka on kiilannut edelle. Rauhaan se ei ole minua kuitenkaan jättänyt, vaan on tullut mieleeni yhä uudestaan ja uudestaan, joten neulottavahan se oli pois mielenrauhaa häiritsemästä.

Sama juttu kävi myös langan kanssa. Pitkään sekin on ehtinyt hilloutua kaapissani, ja sitä ennen Helenan kaapissa. Langan ostosreissua en kyllä ikinä unohda! Lanka sinänsä oli minulle tuttu tästä toisesta kevätneuleesta, ja muistin, että lanka on hyvin pehmeää neulottavaa. Löysäkätisen neulojan on syytä vahtia tiheyttä, sillä neuloksesta tulee helposti ryhdittömän löysää.


This design has been waiting a long time for access to my needles. There has been always someone else more interesting pattern, which I've started. But it has come to my mind over and over again, so it had to be started, in order to get peace.

The same thing happened also with the yarn. It has been in my yarn stash for a long time, and before that, in Helena's stash. I will never forget our trip to Porvoo where we bought this yarn! The yarn itself was familiar to me, from this spring sweater, and I remembered that the yarn is very soft to  knitThe loose knitter like me has every reason to observe the gauge.Neuleen malli on jälleen hyvin yksinkertainen: ylhäältä alas etenevä, saumaton ja raglanhihainen. Miehustaa kiertää lehtipitsikuvio ja muuten neule on sileää. Muotoiluja ei ohjeessa ole ollenkaan ja neuleen on tarkoitus olla laatikkomainen. Minä kavensin hihoja hieman, sillä ilman kavennuksia niistä olisi tullut hurjan leveät.

Pidän neuleen romanttisesta yleisilmeestä, vaikka oma tyylini ei ole erityisen romanttinen. Neuleen tyyli ei ole kuitenkaan liian imelä. Harmahtava kevääni jatkuu siis edelleen, vaikka nyt mukaan on tupsahtanut hentoinen ripaus kurkkuyrtin sinistä sävyä.

This pattern is again very simple: the top-down, seamless with raglan sleeves. Raglan shaping is integrated into the lace pattern of this yoke. There is not any shapings in the body and it is supposed to be a box-like. I decreased sleeves slightly, because without decreasing them would have become wildly wide.

I like the romantic appearance of this pullover, even though my style is not particularly romantic. The sweater style is not too sugary. My grayish spring continues therefore still, even now it is popped delicate touch of borage blue tone.
4 kommenttia:

 1. Ahkera ja taitava neuloja ollut taas tuotteliaana! Mutta, eikös tuosta langasta pitänyt tulla jotain pojille? Kerrankos sitä suunnitelmat muuttuvat ;) Sinulta ostamani siniset villat marinoituvat vielä toisenkin tovin isnpiraatiota odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Tuo lanka olisi ehkä liian hempeää pojan neuleeksi ja siksi suunnitelmakin muuttui.

   Poista
 2. Uskomattoman kaunis malli, ja sopii kantajalleen täydellisesti!

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman kaunis malli, ja sopii kantajalleen täydellisesti!

  VastaaPoista