maanantai 27. helmikuuta 2012

Koneneulontaa/ Knitting with machine

Lomaviikkoni aikana huristelin neulekoneella ahkerasti. Tästä ensimmäisestä olisi tulossa raidallinen Paris Sweater. Lankana on Aaden Artistic 8/2.Tästä toisesta on tulossa pusero. Olen käyttänyt tähän Pirtin kehräämön liukuvärjättyä karstalankaa 140 TEX x 2. Puseron osia ei ole vielä höyrytetty, siksi ne ovat ihan käppyrässä. Etu- ja takakappaleet ovat vasemmalla päällekkäin ja hihat ovat oikealla vierekkäin. Huomatkaa etu- ja takakappaleiden erikoinen rakenne.Tässä vielä koneneulotut sukat.Malli/Pattern: oma/my own
Lanka/Yarn: Lang Yarns Jawoll Magic Superwash 110 g
Koneneulottu / knitted by machine

Sukanvarsiin olen tyytyväinen, mutta en teriin, sillä ne ovat liian löysät.

Koneneulonta on nopeaa, mutta koneneulottujen vaatteiden viimeistelyyn kuluu paljon aikaa. Minulla riittääkin lähipäiviksi paljon käsinompelua, höyryttämistä ja muotoonkuivatettavaa näissä kahdessa neuleessa. Näette pian, millasiksi ne lopulta muotoutuvat.


Last week I worked hart with my knitting machine.

The first knitting will be another Paris Sweater with stripes and yarn is Aade Artistic 8/2. The second knitting will be a sweater with long sleeves.The yarn is carded yarn 140 TEX x 2 by Pirtin kehräämö.  Please notice anomalous structure of front and back parts. The parts of the sweater aren't steamed and that's why they are so curled up.

I have also  finished one pair of machine knitted socks. I'm happy with legs, but foots are too loose.

Knitting with machine is very fast but sewing parts together and finishing takes a lot of time. I hope I will be able to show you soon finished sweaters.

2 kommenttia:

 1. Jännittävä! Mutta tottakai ei koneella saa neuloa saumattomia neuleita. Tuleeko Pirtin langasta kietaisujakku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna!

   Käyttämäni Toyota -kone on yksitasoinen kone, eikä sillä ole mahdollista tehdä suljettua neulosta. Muistat varmaan viime kesänä ostamani Passat -neulekoneen? Se on kaksitasokone, ja periaatteessa sillä pitäisi voida neuloa putkea. Miten, sitä en vielä osaa. En ole vieläkään ehtinyt korjauttaa sitä, mutta aikomukseni on korjautta se mahdollisimman pian ja kesälomallani aion perehtyä siihen.

   Pirtin lanka -neuleesta ei tule kietaisujakkua, vaan pusero, jossa on laaja helma.

   Poista