tiistai 31. tammikuuta 2012

Trilogy, part III

Trilogian kolmas osa on nyt valmis.Valitettavasti en tällä kertaa esittele Trilogian kolmatta osaa poseerauskuvin kahdesta syystä. Mitättömämpi syy on se, etten ole nyt edustavassa kuosissa. Olen kovin flunssainen, enkä halua esiintyä blogissani punanenäisenä. Hiuksetkin vaativat kampaajakäyntiä ennen blogissa esiintymistä.


Toinen ja paljon painavampi syy on siinä, etten ole tyytyväinen Trilogian miehustaan. Se irvistelee, myös vaatepuulla roikkuessaan. Jos irvistelyä tapahtuisi vain Trilogian ollessa päälläni, olisi kyse vain liian pienestä ympärysmitasta, ja silloin olisi ratkaisuna tiukalle dieetille ryhtyminen ;)Lisäksi valitsemani napit ovat neulokseen nähden liian painavat. Kun takkia pitää auki, miehustan toinen puoli kääntyy alaspäin.


Ongelma johtuu siitä, että napinreiät ovat liian harvassa ja valitut metalliset napit (joita oli kaupassa tasan 7 kpl) ovat liian painavat suhteessa neulokseen. Ongelman ratkaisemista vaikeuttaa se, että nappilista on neulottu samaan aikaan miehustan kanssa eli nappilistan purkaminen ei tule kysymykseen. Välinappeja tai hakasia en halua lisätä Trilogiaan.

En suostu elämään irvistelevän nappilistan kanssa, joten olen päätynyt vaihtamaan Trilogiaan kevyemmät muovinapit. Sen lisäksi yritän tukea nappilistoja niin, etteivät ne pääse irvistelemään.

Muilta osin olen tyytyväinen lopputulokseen. Kerron myöhemmin lisää siitä, miten ratkaisin ongelman.

***

Jotakin uutta on puikoille jo hypännyt:


Tämä onkin melko veikeä neuleprojekti. Lankana on Hjertegarnin Lima, puikot ovat kokoa 4, ja aloitussilmukoita 240. Ensimmäisten kerrosten aikana neulotaan lyhennettyjä kerroksia ja vähennetään silmukoita.


Loin silmukat cable cast-on -menetelmällä. En löytänyt sille suomenkielistä nimeä.

Muutaman lyhennetyn kerroksen jälkeen mystinen projektini näyttää tältä:


Mitä ihmettä olen tekemässä? Se selvinnee lähipäivinä...


Trilogy, part III is finished now but I'm not satisfied with the buttonband. Buttonholes are situated too wide apart and metallic buttons are too heavy and that's why buttonband doesn't look nice. I'll chance metallic buttons with plastic buttons and support the buttonband. I'll tell you later more about The Trilogy, part III and promise to show proper pictures too.

***

There is already something new on my needles. Yarn is Hjertegarn Lima, needles are size 4 mm and I've been started with 240 stitches. I have knitted a couple of rows and made some short rows and decreases. But what it will be? Keep on reading my blog and you'll see... 

4 kommenttia:

 1. Jännä nähdä mitä tuosta uudesta tulee! Ja kylläpä vastustaa tuon trilogian kanssa, muovinapit ovat varmaan se oikea ratkaisu, toivotaan niin!!!

  VastaaPoista
 2. Tuossa vaiheessa on ärsyttävä huomata, ettei ole tyytyväinen neuleeseen! Mutta toivottavasti saat siitä kivan muutoksilla! Kaunis se kuitenkin on!

  VastaaPoista
 3. Trilogia-neuleesi on kaunis joka tapauksessa. Toivottavasti onnistut korjailemaan nappilistan. Oikein jännityksellä odotan, mitä uudesta neuleesta syntyy!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti uudet napit auttavat. Minusta on neule kaunis ja tyylikäs.

  VastaaPoista