lauantai 19. toukokuuta 2012

Hullun hauska lauantai / Hilarious Saturday

Tekstiiliteollisuus Oy järjesti Hullun Halpa Lauantai -poistomyyjäiset tänään varastollaan ja myymälässään Porvoossa. Helena oli menossa sinne, ja kyseli kiinnostustani lähteä mukaan. Ensin kieltäydyin, sillä lankaahan minulla on jo ihan kiitettävästi varastossani, mutta sitten uteliaisuus voitti. Porvoon teetee SHOP oli minulta näkemättä, ja sisäinen sulovilen kuiskutteli huikean edullista lankalöydöistä.Sublime Organic Cotton DK

Olimme heti aamukymmeneltä asemissa teeteen varaston ovella, kuten moni muukin. Olimme silti ällikällä lyötyjä ruuhkasta, jonka halvat tukkupakkaukset lankoja saivat aikaan asiakkaissa. Suuret laatikot tyhjenivät hullunhalvoista tukkupusseista suorastaan silmissä. Jotakin sentään saimme mekin kahmituksi. Oma saaliini oli 500 g Sublimen Organic Cotton DK -lankaa vaaleanharmaana ja  500 g Borgs Vävgarnerin Fårö -lankaa farkkusinisenä. Mutta ei siinä vielä kaikki.

We were blown away crowds with cheap wholesale packages of yarn gave rise to customers. Large boxes were empty even in the eyes. At least we got something  for ourselves. I bought 500 g Sublime Organic Cotton DK light gray yarn and 500 g of Borgs Vävgarner Fårö blue denim yarn. But that's not all.


 
Matkamme jatkui teetee SHOPiin Porvoon keskustaan. Aikamme siellä pyörittyämme älysin kysyä myyjältä, olisiko heillä mahdollisesti myynnissä kerinpuita. Oli, juuri sellaiset kuin halusinkin: Toikan valmistamat, metallisella akselilla sekä puisilla säleillä, ja lisäksi ihan samaan hintaan kuin Toikan omassa nettikaupassa. Nappasin puut kainalooni ja suuntasin kassalle. Olin ostoksestani ikionnellinen. Mutta ei siinäkään vielä kaikki.
Kiertelimme Porvoon vanhassa keskustassa pikkuputiikkeja koluten, ja osuimme lopulta myymälään, jonka toiminta oli loppumassa. Myynnissä olivat myös myymälän kalusteet, kokonainen mallinukke ja torso. Olin haaveillut jo jonkin aikaa sovitusnukesta, joka helpottaisi itselle ommeltavien ja neulottavien vaatteiden sovittamista. Myynnissä olevan torson rinnanympärys täsmäsi ilokseni oman mittani kanssa, ja vyötärön- ja lantionseudun saisi topattua vastaamaan omia mittojani, eikä hintakaan päätä huimannut, joten tein kaupat torsosta.

Naurussa oli kyllä pitelemistä, kun kuljimme torson, kerinpuiden ja Helenan ostaman sateenvarjotelineen kanssa kaupungin halki! Hauskaa oli meillä muutenkin. Kiitokset kyydistä ja seurasta, Helena!

We had a great time when we were walking through the city with the torso. Thanks for the ride and the company, Helena!Porvoon ostokset

Torso pääsi kotona heti käyttöön. Kuvassa sen päällä puikoilla parhaillaan oleva Autermannin Algarve Grande, joka löytyi viime Tallinnanreissulla Karnaluksista. Tulossa on vinhaa vauhtia neuletakki, johon olisi tarkoitus tulla jonkinlainen yksityiskohta pitsineuleella, tai sitten ei. Neuleen rakenne on vanha tuttu top-down raglanlevennyksillä.

Torso was instantly available for use. Becoming a cardigan, which is intended to knit a detail of a lace. Knit structure is an old acquaintance of top-down with raglan increases.
Joku ehkä miettii, mihin tilausneuleeni jäi? Se on jo valmis ja luovutettu tyytyväiselle asiakkaalle. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, kuvaan neuleen asiakkaan päällä ensi viikon alussa, ja näytän sen pian blogissani ja Ravelryssä.


 

8 kommenttia:

 1. Kävipäs sinulla loistotuuri hankintojen suhteen! Voin kuvitella teidät Porvoon kaduilla ostokset kainalossa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Nuo kerinpuut olivat kauan harkittu ostos, ja olin jo ihan valmis hankkimaan ne Toikalta suoraan, mutta nyt säästin nyt siis postituskulut :)

   Onhan tuo torso luonnottoman siro vyötäröltä ja lantiolta, mutta olkamitta ja rinnanympärys täsmäävät, ja se oikeastaan riittää tasoiselleni ompelijalle. Oikeat sovitusnuket maksavat useita satasia, ja ovat usein säädettäviä mitoiltaan.

   Suosittelen teeteen toukokuista HUHA -päivää, jos vain hermot kestävät tungosta ja tuuppimista. Hinnat olivat todella edullisia jopa Karnaluksissa käyneen mielestä. Sublimet maksoivat 7,50 e/500g ja Fårö 10 e/500 g. Nuo olivat halvimmasta päästä, mutta kalleimmatkin taisivat olla 30 e/kg. Minun sisäinen sulo vilen hyrisee kyllä tyytyväisyyttään, vaikka en edes tiedä, mitä näistä tulee (ja milloin) ;)

   Poista
 2. No hyvät hyssykät, mitä löytöjä! Pahus kun en lähtenyt mukaan ;-) Kerinpuut ja sovitusnukke saman päivän saaliina kuulostaa jo ihan liian hyvältä ollakseen totta. Ja lankahinnat kuulostavat älyttömän edullisilta. Minkälaista tuo Fårö-lanka on? Villaa? peräti ruotsalaista villaa? Fårö lienee saari, jolla Ingmar Bergman asui kesäisin, jos oikein muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, milloin olisin nauranut näin paljon ostosreissulla! Onneksi HUHA ilmeisesti järjestetään joka vuosi. Lähde ensi vuonna mukaan! Fårö -lanka on ruotsalaisen Borgs Vävgarner -kehräämön tuote. Se on kertaamaton, ohut villalanka, paksuudeltaan Nm 6/1 (Ravelryssä luokiteltu paksuuteen lace/2 ply), ja se muistuttaa Aaden ohuinta lankaa (Nm 8/1). villan ruotsalaisuudesta en osaa sanoa, mutta tuo yritys sijaitsee Etelä-Ruotsissa, ja tuo Fårö -garn on huonekalun päällisiin tarkoitettua kudontalankaa eli karkeaa karstavillaa. Ihmeen vähän sitä on Ravelryn mukaan neulottu: vain 6 neuleprojektia!

   Poista
 3. Hieno! Tuo Fårö lanka tuntuu mielenkiintoista, onko se rehellistä villaa? Minäkin tarvitsen (tai ainakin haluaisin) mallinukkea tai torsoa. Näin Kaubamajassa S-M koon (sellaisen, että koko on muutettava, jos tarvitsee). Se maksoi 250 euroa tai sinnepäin. En ole etsinyt vakavasti, mutta ehkä jossain ompeluliikeissä löytyisi. Neuletakin alku torson päällä näyttää hyvin ammatilaista:). Mitä sanoisit Algrave langasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fårö on samanoloista kuin Aaden 8/1 lanka, 100 % karstavillaa. Metrilukematkin täsmäävät: 600 m/100g.

   Sovitusnuket ovat juuri noin kalliita myös nettikaupoissa ja ompeluliikkeissäkin luulen niiden maksavan paljon. Käytettynä niitä voisi löytää edullisemmalla hinnalla.

   Algarve Grande on paksu, melkein köysimäinen puuvillalanka. En neuloisi siitä kaapelineuloksia, silloin neuleesta tulisi hyvin raskas, mutta pintaneuleet ja pitsi sopii hyvin. Neulomistuntuma on hieman karhea, mutta miellyttävä. Ainoa ongelma on, että lanka kiertyy helposti itsensä ympäri, erityisesti silloin, kun juoksutan lankaa kerän sisältä.

   Poista
 4. :D Kyllä kannatti tuo torson raahaaminen, kyllä nyt kelpaa sovitella sen päälle neuleita ja ompeluksia! Kiitos itsellesi hauskasta seurasta. Näin jälkikäteen ajatellen olen tyytyväinen, ettei meillä sittenkään ollut enempää aikaa - olisi tullut aivan liian kalliiksi niissä vaatekaupoissa loppupäivä.

  VastaaPoista
 5. Ai niin, mulle jäi se toinen paketti sitä Sublimea, joten sitten joskus kun/jos loppuu kesken niin täältä pesee...

  VastaaPoista