perjantai 19. elokuuta 2016
Kirjajulkkareissa
Toissapäivänä juhlittiin Puikkomaisteri Tiina Kaarelan uusinta Lapaskirjaa Nikolai II -laivalla. Kirjan kustantajana on jälleen Moreeni ja kuvat ovat Susa Junnolan käsialaa. Minutkin oli kutsuttu mukaan iltaan, jossa kirja julkistettiin bloggareille ja toimittajille. Mukana oli myös perheenjäseniä, ystäviä ja kustantamon edustajia.
Kuten Puikkomaisterin Sukkakirja viime vuonna, myös Lapaskirja teki minuun suuren vaikutuksen huolitellulla ulkoasullaan jo ensi silmäyksellä. Kirjan teksti on selkeää ja helppolukuista, ohjeet on kirjoitettu napakasti ja kaaviot riittävän isoja ja yksiselitteisiä.
Hyvän neulekirjan tunnistaa laadukkaasta kuvituksesta. Neuleen kuvaaminen on vaativaa, sillä muutamalla kuvalla pitäisi kertoa iso määrä informaatiota: ulkonäkö, rakenne, muotoilut ja pintastruktuuri. Junnola osaa kuvata neulepintaa niin hyvin, että niistä voi nähdä, miltä neulos tuntuu. Saisipa perusbloggarikin joskus neuleistaan näin laadukkaita kuvia!
Puikkomaisteri on käyttänyt malleissaan perinnekuvioita moderneilla värityksillä, mutta mukana on myös muulla tavoin kuvioituja käsineitä, kuten kirjopatenttia, erilaisia raidoituksia, väriosioiden sekä pintaneuleiden yhdistelmiä. Perheenjäsenet, ystävät tai muuten läheiseksi koetut henkilöt ovat toimineet mallien innoittajina ja nimen antajina. Erityisen viehättävää on, että kunkin käsineen taustatarina kerrotaan lukijalle.
Lapaskirja on juuri sellainen kirja, jota selailee mielellään kerta toisensa jälkeen. Jokaisella selailukerralla silmä huomaa jonkin uuden yksityiskohdan. Selailujen jälkeen tekee mieli tarkastella kuvallista sisällysluetteloa, valita sen hetkiset suosikit ja lukea niiden taustatarinat. Sitten onkin valmis jo luomaan silmukoita puikolle.
Minua miellyttävät erityisesti kirjopatenttiset Allisonit. Kirjopatentti tai briossineule on juuri nyt pinnalla sekä meillä että maailmalla. Minäkin olen viehättynyt brioisseista ja viritellyt mielessäni erilaisia briossineuleita jo jonkin aikaa, mutta vasenkätisenä neulojana olen ollut melko arka aloittamaan, sillä englanninkieliset ohjeet ovat tuntuneet kovin monimutkaisilta, kuten Puikkomaisterikin toteaa Lapaskirjassaan. Ehkäpä rohkaistun nyt tarttumaan briossiin, kun Puikkomaisteri on tekniikan selättänyt ja tiivistänyt kaavioon.
Kansikuvan lapasmalli Tiia kuiskuttelee myös puikolle pääsystä...
Lapaskirjan taustojen lisäksi kuulimme, että Puikkomaisteri aikoo jatkaa neulekirjojen kirjoittamista, mikä on tietysti erittäin mukavaa kuultavaa. Luvassa lienee siis ainakin kirja päähineistä ja kenties jatkoa Sukkakirjalle. Puikkomaisteri järjestää myös Neulebaari-iltoja elo-syyskuussa.
Kirjan julkistamisen lisäksi oli tietysti mukavaa nähdä toisia bloggareita ja vaihtaa kuulumisia. Osa oli tuttuja ja osa uusia tuttavuuksia. Olin tällä kertaa liikkeellä ilman neuletta, sillä paluu takaisin työhön ja arkeen vie nyt voimat ja ajan.
Onnittelut Puikkomaisterille onnistuneesta ja helposti lähestyttävästä Lapaskirjasta! Kiitokset kutsusta, Puikkomaisteri ja Moreeni!
I'm sorry, but this time I write only in Finnish. Tiina Kaarela (puikkomaisteri in Ravelry) released a new knitting book, and I was involved in the publication event of the book .
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Allisonit ovat myös minulla todo-listalla. Minä en päässyt risteilemään, joten olin sitten Lentävässä Lapasessa julkkareille. Kirja on tosi ihana, taattua Puikkista.
VastaaPoista